ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολομέτωπη επίθεση της ΝΔ στον Γαβρόγλου για το αλαλούμ με τις πανελλαδικές

Ολομέτωπη επίθεση της ΝΔ στον Γαβρόγλου για το αλαλούμ με τις πανελλαδικές
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Ρεσιτάλ ανευθυνότητας» χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου για τις πανελλαδικές εξετάσεις που μια καταργούνται σε 3 και μια σε 5 χρόνια. Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει ότι ο κ. Γαβρόγλου «παίζει με τα νεύρα μαθητών και γονιών» προκειμένου να αποφύγει το προσωπικό του αδιέξοδο σε σχέση με το σκάνδαλο της εξαγοράς της θητείας του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο κ. Γαβρόγλου με ένα νέο ρεσιτάλ υποκρισίας και ανευθυνότητας, παίζει με τα νεύρα μαθητών και γονιών.

Το κάνει για να ξεπεράσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε το “σκανδαλάκι”, όπως ο ίδιος λέει, με την εξαγορά της θητείας του από τη χούντα. Αλλά και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή του να βάλει σε λοταρία την ανάδειξη σημαιοφόρων.

Ανακοινώνει πως θα καταργήσουν τις Πανελλαδικές εξετάσεις την μια σε τρία χρόνια και την άλλη σε πέντε. Τότε, δηλαδή, που θα είναι στην Αντιπολίτευση.

Με κάλπικες υποσχέσεις προσπαθεί να ξεφύγει από το προσωπικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται».

Οι δηλώσεις Γαβρόγλου:

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Γαβρόγλου στην ΕΡΤ στις οποίες αυτή τη φορά προανήγγειλε ότι οι πανελλαδικές θα αλλάξουν σε πέντε χρόνια ενώ ήταν ο ίδιος που σε προηγούμενες δηλώσεις του έχει καταργήσει τον θεσμό τουλάχιστον δύο φορές.

Αφού, στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, είπε αρχικά ότι «δεν μπορεί να υπάρχει εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, χωρίς κάποιου είδους εξετάσεις» στη συνέχεια επιχειρώντας να εξειδικεύσει έκανε μια νέα πρόταση που μέχρι σήμερα δεν είχε ακουστεί.

Για μια αρχική περίοδο τριών χρόνων πρέπει να υπάρχει ένα μικτό σύστημα εξετάσεων - «ένα ποσοστό το απολυτήριο, ένα ποσοστό τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα» - συμπληρώνοντας στη συνέχεια ότι «είναι απολύτως ρεαλιστικό σε πέντε χρόνια το σημερινό σύστημα εξετάσεων να αποτελεί παρελθόν».

Σε σχέση με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" για την εξαγορά της θητείας του, ο κ. Γαβρόγλου χαρακτήρισε την απόφασή του «προσωπική» και έκανε λόγο για απόπειρα «δολοφονίας χαρακτήρα», την οποία απέδωσε στο «αδιέξοδο της αντιπολίτευσης».

Συγκεκριμένα ανέφερε «ήταν προσωπική μου απόφαση, ο καθένας ας την κρίνει. Αν ήταν ηθικό, είναι μια προσωπική απόφαση. Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω. Είναι ένας τρόπος για αυτό που λέμε "δολοφονία χαρακτήρων", συνηθίζεται σε αντιπολιτευτικά έντυπα και κόμματα. Θεωρείται ένα "σκανδαλάκι"», επεσήμανε.

«Είναι απλό, δεν το έχω κρύψει από κανέναν, είναι γνωστό σε όλους» ανέφερε.

«Δεν είναι τυχαίο ότι έγινε μετά την ψήφιση ενός νόμου που επαναφέρει τους ακαδημαϊκούς κανόνες στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Οι οπαδοί του νεοφιλελευθερισμού δεν θέλουν τους ακαδημαϊκούς κανόνες, επειδή ομνύουν στην αυτορρύθμιση. Είδαμε, όμως, ποιο ήταν το αποτέλεσμα» ανέφερε.

Σημείωσε ακόμη ότι στον Τύπο γράφονται πράγματα για τη σημαία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. «Σημαία προφανώς θα έχουμε στα σχολεία. Θα είναι μάλιστα υψωμένες στη διάρκεια όλης της χρονιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ