ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι πρώτες δηλώσεις του Στ. Παππά για την προεδρία ΟΑΣΘ - Τι ξεκαθαρίζει ο Χρ.Σπίρτζης

Οι πρώτες δηλώσεις του Στ. Παππά για την προεδρία ΟΑΣΘ - Τι ξεκαθαρίζει ο Χρ.Σπίρτζης
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Στον απόηχο των ηχηρών αντιδράσεων της Νέας Δημοκρατίας και τις κατηγορίες περί «οικογενειοκρατίας» για την επιλογή του πατέρα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, για την προεδρία του ΟΑΣΘ, ο κ. Στέλιος Παππάς χαρακτήρισε μεγάλη ευθύνη την ανάληψη της θέσης.

«Η ανάθεση αυτού του καθήκοντος σε εμένα είναι σημαντική ευθύνη και πρέπει να στεφθεί με επιτυχία», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Παππάς, λίγες ώρες μετά τις διευκρινίσεις από πλευράς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών πως ανέβαλε την θέση αμισθί.

«Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν καλές δημόσιες συγκοινωνίες», δήλωσε ακόμη ο νέος πρόεδρος του ΟΑΕΔ στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι «θα πρέπει να σηματοδοτήσουμε τη μάχη που θα δοθεί και η οποία έχει καθαρά κοινωνικά και πολιτικά χαρακτηριστικά».

«Πρόκειται για μια μάχη που πρέπει να διεξάγουμε με επιτυχία. Είναι ένα στοίχημα που πρέπει η Αριστερά να κερδίσει ως υπόδειγμα συνολικής οργάνωσης της κοινωνίας, αφού έχει ως διακύβευμα τα κοινά αγαθά», συμπλήρωσε.

Τι τόνισε ο Χρ. Σπίρτζης για την επιλογή Στ. Παππά

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν θα παίζει «με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ».

Σε συνέντευξή του στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υπουργός διεμήνυσε πως δεν θα μείνει ούτε μια γωνία του ΟΑΣΘ χωρίς φως της δημοσιότητας, θέτοντας συγχρόνως σειρά ζητημάτων, όπως: Πού πήγαιναν τα δάνεια του ΟΑΣΘ, γιατί δεν πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα, αν γίνονταν διαγωνισμοί, σε ποιο ύψος γίνονταν οι προμήθειες. Επιπλέον, οι προσλήψεις που θα γίνουν από τούδε και στο εξής, θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ, και όχι ο βουλευτής να διορίζει το συγγενή ή τον κολλητό του, ανέφερε ακόμη.

Δεικτικά ήταν τα σχόλια του για τη ΝΔ, τονίζοντας πως αντιλαμβάνεται την αγωνία του κόμματος, αλλά και το ότι για άλλη μια φορά πέφτει «λάσπη» στην κυβέρνηση.

Η βούληση του υπουργείου για απόλυτη διαφάνεια στον ΟΑΣΘ υπηρετείται εξάλλου και μέσα από την επιλογή του Στέλιου Παππά, στη θέση του προέδρου του Οργανισμού. Όπως είπε ο υπουργός, πρόκειται για κεντρικό στέλεχος με βαθιά γνώση των οικονομικών - διετέλεσε πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Ερωτηθείς για τη συγγενική σχέση με τον υπουργό Ψηφιακής, ο Χρ. Σπίρτζης υπογράμμισε την παλαιά πολιτική διαδρομή του Στ. Παππά, όπως και ότι θα προσφέρει τις υπηρεσίες του αμισθί. Επιπροσθέτως, στο νέο Δ.Σ. του Οργανισμού, το οποίο δεν είναι μονοκομματικό, όπως τόνισε ο υπουργός, συμμετέχουν νέοι άνθρωποι, στελέχη της Τ.Α. κ.α.

Στην ίδια συνέντευξη, ο αρμόδιος υπουργός επέμεινε στο σχήμα, δημόσιες, ποιοτικές αστικές συγκοινωνίες χωρίς αύξηση εισιτηρίου. Θα πρόκειται, όπως είπε, για αστικές συγκοινωνίες –περιουσία του ελληνικού λαού, και όχι για αστικές συγκοινωνίες με εγγυημένα υψηλή κερδοφορία ομάδων με συγκεκριμένες πολιτικές αναφορές.

Μέλημα του Υπουργείου είναι να βγουν όσα περισσότερα γίνεται, λεωφορεία στους δρόμους, αν και αυτό δεν γίνεται με μαγικό ραβδί, παρατήρησε ο Χρ. Σπίρτζης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις «διεθνείς πρωτοτυπίες» που χαρακτήριζαν ως τώρα τον ΟΑΣΘ, για παράδειγμα το ότι δεν έδιναν ρέστα.

Για το θέμα του κομίστρου, διευκρίνισε ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανένα λόγο να συζητήσουμε την τιμή, θα μείνει εκεί που είναι σήμερα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ