ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα άκρα η πολιτική αντιπαράθεση για το συνέδριο στην Εσθονία

Στα άκρα η πολιτική αντιπαράθεση για το συνέδριο στην Εσθονία
EUROKINISSI

Στα άκρα οδηγείται η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή την άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή να συμμετάσχει  στο συνέδριο της Εσθονικής προεδρίας της ΕΕ για τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων.

«Τα εγκλήματα της Σταλινικής περιόδου καταδίκασε ο ίδιος ο Χρουστσόφ που διαδέχτηκε τον Στάλιν. Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται Σοβιετικότερος των Σοβιετικών για ψηφοθηρικούς λόγους» ανέφερε τη Δευτέρα στον Σκάι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. Η κυβέρνηση που δεν έχει καμιά ευαισθησία και ψηφίζει τα μνημόνια δυο – δυο, έχει ευαισθησία στην κάλυψη των εγκλημάτων στου Σταλινισμού, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, από την πλευρά του, μιλώντας στον Σκάι, είπε στα στελέχη της ΝΔ: «Ξεχνάτε από ποια πολιτική οικογένεια κατάγεστε» και «ποιοι ήταν οι συνεργάτες των Γερμανών στην Ελλάδα» προκαλώντας, την οργή του Κώστα Κυρανάκη αναπληρωτή Εκπροσώπου της ΝΔ.

«Ντροπή σας για όσα είπατε. Ζητώ να ανακαλέσετε γιατί αφήνετε αισχρά υπονοούμενα του Αυριανισμού» τόνισε ο κ. Κυρανάκης που ήταν παρόν στην εκπομπή.

«Καμία πολιτική ατζέντα δεν μπορεί να αλλάξει η κυβέρνηση γιατί οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος έχουν χάσει την πολιτική τους αξιοπιστία», ανέφερε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης και πρόσθεσε: «Αυτά τα θέματα έχουν κλείσει εδώ και πολλά χρόνια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ