ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ατζέντα Τσίπρα στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο

Η ατζέντα Τσίπρα στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/Φωτογραφία αρχείου

Στους ρυθμούς της ΔΕΘ κινείται η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μετά την διήμερη επίσκεψή του σε Θεσσαλονίκη και Πρέσπες, ο πρωθυπουργός, επιστρέφει... με συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στις 10:30, στη Βουλή, στέλνοντας έτσι το μήνυμα στους υπουργούς του, για το τέλος των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Η ατζέντα είναι μεγάλη... Τα καυτά ζητήματα της οικονομίας για την τρίτη αξιολόγηση παραμένουν πάντα στο τραπέζι των συζητήσεων ενώ και το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης στο προσεχές διάστημα θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης. Τα υπόλοιπα θέματα που περιλαμβάνονται στην ατζέντα είναι η επικείμενη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα αλλά και η παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη σε περίπου δύο εβδομάδες για την ΔΕΘ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί μία «ένεση» αισιοδοξίας για νέο ξεκίνημα στην οικονομία και η έξοδος της χώρας από την μνημονιακή επιτήρηση σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα.
Παράλληλα, τα κυβερνητικά στελέχη θα επιδιώξουν να βάλουν τέλος στα προεκλογικά σενάρια, προάγοντας μια αίσθηση πολιτικής σταθερότητας.

Με την επίσκεψη του Μακρόν, στην Αθήνα, ο οποίος θα συνοδεύεται από Γάλλους επιχειρηματίες, η κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα ότι η οικονομία γυρνά σελίδα. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση θέτει στις προτεραιότητές της, την προετοιμασία του εδάφους για την οριστική έξοδο της χώρας στις αγορές και την ενίσχυση της ανάπτυξης με τη προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Υπό αυτή την έννοια στη συνεδρίαση θα τεθεί το συνολικό πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα και θα ζητηθεί από τους υπουργούς να προετοιμάσουν όλες τις παρεμβάσεις στους τομείς ευθύνης τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ