ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και ο Γιάννης Μανιάτης υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Και ο Γιάννης Μανιάτης υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, ανακοίνωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός, Γιάννης Μανιάτης, δηλώνοντας ότι τάσσεται υπέρ ενός νέου, ενιαίου, πλειοψηφικού Κινήματος Προοδευτικών Πολιτών που θα έχει ισχυρούς θεσμούς και δημοκρατικές διαδικασίες, όπως σε όλη την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία.

Ο κ. Μανιάτης πρόσθεσε ότι προσβλέπει στην υπέρβαση των σημερινών κομμάτων με σημαντική διεύρυνση και ανανέωση, απέναντι στον αριστερό και δεξιό συντηρητισμό ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

«Τώρα, ήρθε η ώρα της νέας αλλαγής. Η ώρα να μετεξελίξουμε την παράταξη. Να υπερασπιστούμε την κοινωνία και την πατρίδα πολύ καλύτερα από τον ιδεοληπτικό, αποτυχημένο κ. Τσίπρα και τον άναυδο κ. Μητσοτάκη» ανέφερε και μίλησε για «ένα Κίνημα, σημείο αναφοράς κι έκφρασης όλων των πολιτών, από το προοδευτικό Κέντρο, μέχρι την Κεντροαριστερά και τον κοινωνικό ακτιβισμό της Πολιτικής Οικολογίας».

«Το έργο μου είναι η υπογραφή της αξιοπιστίας μου» συμπλήρωσε.

Κάλεσε όσους θέσουν υποψηφιότητα να δεσμευτούν ότι θα μείνουν όλοι μαζί ενωμένοι και μετά τις εσωκομματικές εκλογές «για να επαναφέρουμε την Κεντροαριστερά στο προσκήνιο, ως παιδί της κοινωνίας. Όχι του νεποτισμού, της αναξιοκρατίας, των κομματικών μηχανισμών, των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων. Κανένας προοδευτικός πολίτης να μην εγκλωβιστεί ανάμεσα στον δημαγωγικό τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ και το νεοφιλελεύθερο συντηρητισμό της ΝΔ, όπως τόνισε».

Ως βασικούς άξονες της πολιτικής του πρότασης, ο κ. Μανιάτης ανέφερε:

Την εκπόνηση πρότασης για νέες πηγές εθνικού πλούτου, τη μεγάλη θεσμική επανάσταση, για ένα σύγχρονο, επιτελικό, έξυπνο κράτος, που σέβεται τον πολίτη και τους φόρους του, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και του ορυκτού πλούτου και τη γεωστρατηγική σημασία της χώρας για την ενεργειακή, αμυντική και οικονομική ασφάλεια της Ευρώπης.

Δήλωσε ότι εμπιστεύεται την Επιτροπή, υπό τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο και τάχθηκε υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και της διεξαγωγής ανοικτών συζητήσεων των υποψηφίων στις 13 Περιφέρειες.

Είπε επίσης ότι δεν είναι πρόβλημα οι πολλές υποψηφιότητες, αλλά η σύγκριση των όσων θα προτείνει ο καθένας και υποστήριξε ότι η προοδευτική παράταξη μπορεί να είναι το βράδυ των επόμενων εκλογών, αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε ό,τι αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, επεσήμανε ότι ο νέος φορέας δεν θα είναι συμπλήρωμα κανενός και προέβλεψε ότι ο νέος ενιαίος φορέας θα είναι το δεύτερο κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ο κ. Μανιάτης εκτίμησε ότι η διαδικασία εκλογής θα καταφέρει να προσελκύσει πάνω από 150.000 πολίτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ