ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Ας μην διαμαρτύρεται ο Μητσοτάκης, έχει να γράψει για τον ομοϊδεάτη του Κ.Σημίτη

Τζανακόπουλος: Ας μην διαμαρτύρεται ο Μητσοτάκης, έχει να γράψει για τον ομοϊδεάτη του Κ.Σημίτη
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντά στην δριμεία κριτική του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη στο άρθρο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Σε δήλωση του υπουργός Επικρατείας αναφέρει: «De te fabula narratur έγραφε ο Μαρξ στον πρόλογο του Κεφαλαίου. Για σένα μιλάει ο μύθος. Θα έπρεπε λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης να γνωρίζει πως η μάχη των ιδεών, όπως και η μάχη για την ερμηνεία της ιστορίας, αφορά πρωτίστως το παρόν και το μέλλον και όχι το παρελθόν».

«Τον διαβεβαιώνουμε επίσης», συνεχίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «πως ο πρωθυπουργός, ό,τι είχε να πει για τον εκλιπόντα Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, το είπε με τον προσήκοντα σεβασμό στο πολιτικό του μνημόσυνο στη Βουλή των Ελλήνων».

«Εξάλλου την υπεράσπιση και δικαίωση της πολιτικής του σήμερα την έχουν αναλάβει τα στελέχη και οι μνηστήρες της Κεντροαριστεράς», σχολιάζει.

Ο κ. Τζανακόπουλος καταλήγει με ένα σκωπτικό σχόλιο, σημειώνοντας: «Όσο για τον ίδιο, δε χρειάζεται να διαμαρτύρεται. Έχει να γράψει άρθρα για τον ομοϊδεάτη του, κ. Κώστα Σημίτη».

Να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο άρθρο του πρωθυπουργού για τον Ανδρέα Παπανδρέου τόνισε μέσω facebook «Ο κ. Τσίπρας στο παρελθόν έκανε την αγιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τώρα του Ανδρέα Παπανδρέου. Ίσως του χρόνου κάνει του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Μονίμως ψαρεύει σε θολά νερά γυρνώντας στο παρελθόν γιατί εκείνος έχει υποσκάψει το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Δεν τον ακολουθούμε στη βουτιά στο χθες. Με ενδιαφέρει πως θα είναι η Ελλάδα του 2030, όχι πως ήταν η Ελλάδα του 1980.

Και κάτι τελευταίο για όσους έχουν ιστορικές αναζητήσεις. Ο Μαρξ είχε μάλλον δίκιο όταν έλεγε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα...»

Απάντηση από τον Βασίλη Κικίλια

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας απάντησε στην δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου τονίζοντας πως «πριν από μια εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με άρθρο του, έθεσε τα βασικά σημερινά και αυριανά προβλήματα των Ελλήνων και της Πατρίδας μας».

«Σήμερα ο κ. Τσίπρας με άρθρο του συνεχίζει το ταξίδι του στο μακρινό παρελθόν. Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν», συνέχισε ο κ. Κικίλιας για να συμπληρώσει:

«Όσο για την άχαρη προσπάθεια του κ. Τζανακόπουλου, τον οδήγησε άθελά του να παραδεχτεί, ότι εκείνος διακινεί τα Fake News για δήθεν συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Σημίτη».

«Ας είναι τουλάχιστον πιο προσεκτικός...», κατέληγε η δήλωση του Βασίλη Κικίλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ