ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμη η σημερινή μέρα για την Κεντροαριστερά

Κρίσιμη η σημερινή μέρα για την Κεντροαριστερά
EUROKINISSI

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή μέρα για την εκλογική διαδικασία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, καθώς η επιτροπή Αλιβιζάτου ολοκληρώνει το απόγευμα το έργο της και ο καθορισμός των όρων διεξαγωγής της ψηφοφορίας και της κατάθεσης υποψηφιοτήτων μπαίνει στην τελική του ευθεία.

Το ζήτημα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας έχει αναχθεί στο σημείο τριβής μεταξύ των κομμάτων αλλά και των υποψηφίων. Το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε, χθες, ότι δέχεται την εξ αποστάσεων ψήφο μόνο αν προηγηθεί καταγραφή του ενδιαφερόμενου σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ, Κινήσεις για τη Σοσιαλδημοκρατία και ο Γιάννης Μανιάτης είχαν συνάντηση με τον Νίκο Αλιβιζάτο χθες κατά τις οποίες συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα.

Από την πλευρά του το ΚΙΔΗΣΟ θα συνεδριάσει την Τετάρτη για να κρίνει τη στάση του. Ο Γιώργος Παπανδρέου δέχεται πιέσεις για να θέσει υποψηφιότητα ή να υποδείξει υποψήφιο από το κόμμα. Σημείο το οποίο ίσως κρίνει τη στάση του ΚΙΔΗΣΟ είναι το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και προκειμένου να παραμείνει σε αυτή τη θέση θα πρέπει να ηγείται κόμματος. Με αυτό το δεδομένο, θεωρείται απίθανο το ΚΙΔΗΣΟ να συναινέσει με την πρόταση Θεοδωράκη για αυτοδιάλυση των υπαρχόντων πολιτικών σχηματισμών.

Στάση αναμονής κρατούν η «Ώρα Αποφάσεων» των Διαμαντοπούλου – Φλωρίδη αλλά και οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Νίκος Ανδρουλάκης οι οποίοι εικάζεται ότι ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα. Παράλληλα, και η ΔΗΜΑΡ θα πάρει τις αποφάσεις της εντός των επομένων ημερών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ