ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημητρίου: Σωστή απόφαση η διαιτησία, είναι δύσκολο να αναλύσουμε τα κίνητρα της Eldorado

Παπαδημητρίου: Σωστή απόφαση η διαιτησία, είναι δύσκολο να αναλύσουμε τα κίνητρα της Eldorado
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Υπέρ της απόφασης της κυβέρνησης να παραπέμψει στη Διαιτησία το θέμα της επένδυσης του κολοσσού Eldorado Gold στις Σκουριές Χαλκιδικής τάχθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Από την Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται, πρόσθεσε ότι το περιβάλλον είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, όπως δείχνει και η εμπειρία από την Αμερική και άλλες χώρες.

«Το θέμα της Εldorado Gold δεν είναι ένα απλό θέμα. Νομίζω ότι η κυβέρνηση έκανε το κατάλληλο που έπρεπε να κάνει, να το βάλει στη Διαιτησία. Τα κίνητρα της Eldorado είναι δύσκολο να τα αναλύσει κάποιος, εκτός του ότι βέβαια είναι μια επιχείρηση και το πρώτο θέμα που έχει είναι η κερδοφορία. Και αυτό νομίζει ότι σημαίνει ότι μπορεί να παρακάμψει τους νόμους.», δήλωσε.

«Το περιβάλλον είναι πολύ σοβαρό θέμα. Αυτό το βλέπουμε και από την εμπειρία μας από την Αμερική και άλλες χώρες» σημείωσε ακόμη ο κ. Παπαδημητρίου, προσερχόμενος στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου εγκαινίασε το Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών.

Απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων σχετικά με την ανακοίνωση της Eldorado, ότι αναστέλλει τις εργασίες της στην Ελλάδα, ο ίδιος έκανε λόγο για εταιρείες «που με κάποιον τρόπο νομίζουν ότι οι διαδικασίες μπορεί να γίνουν πολύ πιο εύκολες, από ό,τι στην πραγματικότητα είναι».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης επισήμανε ότι οι πρωτόγνωρες για ευρωπαϊκή χώρα τακτικές της Eldorado και οι λογικές των τελεσίγραφων δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτές.

«Τα ζητήματα λύνονται με συνεννόηση, επί του εδάφους, και προφανώς για την κυβέρνησή μας το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος είναι μείζον θέμα [...] Δεν θα γίνουν όλα θυσία στον Mολώχ του κέρδους» υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ