ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποκινούμενη από τη ΝΔ η ανακοίνωση της Eldorado για τον Τσακαλώτο

Υποκινούμενη από τη ΝΔ η ανακοίνωση της Eldorado για τον Τσακαλώτο
EUROKINISSI

Επίθεση στη ΝΔ ότι κρύβεται πίσω από την ανακοίνωση της Eldorado Gold να αναστείλει την επένδυση στη Χαλκιδική ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας στο ερώτημα που του απηύθυνε ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι, επέκρινε τη ΝΔ ότι σε συνεργασία με την εταιρία επιχείρησε να αντιστρέψει το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

«Προσπάθησε η ΝΔ σε συνεργασία με την εταιρία να δημιουργήσει πρόβλημα μετά τη ΔΕΘ», είπε και στήριξε πλήρως τον υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη για την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι αποχωρεί από την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη δεν ανακοίνωσε επενδύσεις, αλλά το μοντέλο ανάπτυξης που υλοποιεί η κυβέρνηση, λέγοντας παράλληλα, ότι κάθε επένδυση πρέπει να γίνεται με κανόνες.

Αφορμή στάθηκε σκωπτικό σχόλιο του Γιώργου Αμυρά αν ο ίδιος θα πανηγυρίσει το κλείσιμο των Μεταλλείων της Χαλκιδικής και εάν είναι για τα τσακίδια οι εργαζόμενοι, όπως είπε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας. «Ουσιαστικά ο κ. Καρανίκας είπε στα τσακίδια όσα είπε ο κ. Τσίπρας», σχολίασε ο βουλευτής του Ποταμιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ