ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καυγάς Τσακαλώτου - Κουτσούκου για την ... ορθή χρήση του Διαδικτύου

Καυγάς Τσακαλώτου - Κουτσούκου για την ... ορθή χρήση του Διαδικτύου
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Καυγάς ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιάννη Κουτσούκο ξέσπασε στη Βουλή, στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τις δεσμεύσεις της Ελλάδας προς το ΔΝΤ και τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης.

Η αναφορά του υπουργού Οικονομικών ότι όλα είναι ανηρτημένα στις ιστοσελίδες της Commission ή του ΔΝΤ και πως οι συνεργάτες του βουλευτή θα μπορούσαν να τον είχαν ενημερώσει αντί να καταθέτει ερωτήσεις στη Βουλή, εκνεύρισαν τον Γιάννη Κουτσούκο.

«Λυπάμαι πραγματικά, να ζητήσετε συγγνώμη για το θράσος σας, εγώ δεν έχω σπουδάσει σε ξένα πανεπιστήμια, αλλά ξέρω να χειρίζομαι το Διαδίκτυο... Την επιστολή που στείλατε εσείς και ο κ. Στουρνάρας στο ΔΝΤ με τις 21 δεσμεύσεις δεν θα την βρω στο site του ΔΝΤ», απάντησε σε έξαλλη κατάσταση ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Αν δώσεις ένα ψάρι σε έναν άνθρωπο τον κρατάς ζωντανό για μια ημέρα, αν του μάθεις πώς να ψαρεύει τον κρατάς ζωντανό για όλη του τη ζωή», σχολίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Υπάρχουν όλα στο δημόσιο χώρο. Να φέρετε έναν συνεργάτη σας εδώ να σας εξηγήσουν οι δικοί μου συνεργάτες πώς να τα κατεβάσετε αυτά από το Ίντερνετ, να μπείτε στο site του ΔΝΤ και να τα κατεβάσετε».

Προχωρώντας ένα ακόμη βήμα, ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε τον κ. Κουτσούκο να καθίσει να διαβάσει το μνημόνιο. «Ο κ. Κουτσούκος είναι σαν φοιτητής που δεν έχει ετοιμαστεί και μετά φωνάζει για να βρει το δίκιο του. Ακόμη κι αυτό που ζητήσατε υπάρχει στη δημόσια σφαίρα, καθίστε κάτω και διαβάστε το Μνημόνιο», είπε.

Να ρίξει τους τόνους επιχείρησε ο αντιπρόεδρος Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος σε μια πυροσβεστική παρέμβαση υπενθύμισε στον κ. Τσακαλώτο πως «ο βουλευτής ερωτά και ο υπουργός απαντά» και πως όταν ζητάει στοιχεία κάποιος βουλευτής, συνήθως του τα δίνουν και δεν τον αφήνουν να ψάχνει στο Internet.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ