ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για «πλαστογραφία» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Α.Γεωργιάδη, είναι «ανόητοι» απαντά

Για «πλαστογραφία» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Α.Γεωργιάδη, είναι «ανόητοι» απαντά
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή ένα tweet του βουλευτή το οποίο είναι προϊόν φωτομοντάζ και αφορά την ανακοίνωση περί αναστολής εργασιών της Eldorado Gold στην χώρα. Το κόμμα κατηγορεί τον κ. Γεωργιάδη για «πλαστογραφία» και ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την αποπομπή του, ενώ αυτός με την σειρά του κάνει λόγο για «ανόητους».

Συγκεκριμένα, μετά την ανακοίνωση της επιχείρησης για αναστολή εργασιών από τα μεταλλεία της Χαλκιδικής, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανήρτησε στον λογαριασμό του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης την δήλωση του συμβούλου του πρωθυπουργού, Νίκου Καρανίκα, με την φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα, «χρεώνοντας» του τα λεγόμενα του συνεργάτη του.

Η ανάρτηση προκάλεσε εκνευρισμό στον ΣΥΡΙΖΑ που σε ανακοίνωσή του τόνισε: «Έχουμε καλέσει επανειλημμένα τον κ. Γεωργιάδη να συνειδητοποιήσει ότι, παραδόξως, δεν είναι μόνο τρολ αλλά και αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και ως τέτοιος δεν μπορεί να επικαλεστεί το ακαταλόγιστο. Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η διασπορά ψευδών ειδήσεων δεν εκθέτει μονάχα τον ίδιο, πράγμα που έχει αποδείξει πως δεν τον ενδιαφέρει ιδιαιτέρως, αλλά και ολόκληρη την παράταξή του».

(Το επίμαχο tweet του Άδωνι Γεωργιάδη)

«Το γεγονός ότι λειτουργεί σε αντίθεση με τον θεσμικό του ρόλο, υπερασπιζόμενος ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα αντί για το δημόσιο συμφέρον, δεν προκαλεί εντύπωση. Για αυτό τον κρίνουν οι πολίτες και σε αυτούς θα πρέπει να απαντήσει για τους λόγους που τον ωθούν σε αυτή τη στάση», συμπλήρωσε η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου και συνέχισε:

«Περιμένουμε, όμως, από τον κ. Γεωργιάδη να ενημερώσει όσους είδαν την ανάρτησή του για τον πρωθυπουργό, ότι είναι προϊόν πλαστογραφίας, που ο ίδιος, εν γνώσει του όπως παραδέχθηκε, διακίνησε στο διαδίκτυο, στέλνοντας ψευδή μηνύματα, αποδιδόμενα μάλιστα στον πρωθυπουργό, εντός και εκτός Ελλάδας, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

Μάλιστα το κόμμα κάλεσε στον κ.Μητσοτάκη να αναλάβει δράση κατά του βουλευτή του. «Και, φυσικά, περιμένουμε από τον Πρόεδρο της ΝΔ να πράξει τα δέοντα. Διατηρώντας τον στη θέση του Αντιπροέδρου της ΝΔ θα επικροτήσει την πλαστογραφία».

Απαντώντας στην κριτική ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο περί «ανοήτων»και τόνισε: «Ανήρτησα το κείμενο του Καρανίκα (συμβούλου του Π/Θ) με το πρόσωπο του Τσίπρα. Και για πρώτη φορά παραδέχονται ότι βλάπτει την Ελλάδα....»

«Παραδέχονται ότι η ανάρτηση του Καρανίκα που εγώ ανέβασα βλάπτει την Ελλάδα! Να τον διώξει τότε ο Τσίπρας αμέσως αλλιώς πώς τον κρατάει;»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ