ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η υπόθεση των αρθροσκοπήσεων στο επίκεντρο της εξεταστικής για την υγεία

Η υπόθεση των αρθροσκοπήσεων στο επίκεντρο της εξεταστικής για την υγεία
Φωτογραφία Αρχείου ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI

Στο επίκεντρο της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά υποθέσεις σκανδάλων στο χώρο της υγείας βρέθηκε η υπόθεση των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων με τον σημερινό μάρτυρα, αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Παναγιώτη Γεωργακόπουλο να χαρακτηρίζει «καραμπινάτη και σκαστή παρανομία» την απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας του 2014 να ορίσει το κόστος της αρθροσκόπησης στα 1500 ευρώ.

Από την πράξη αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι επωφελήθηκε το διαγνωστικό κέντρο της συζύγου και του γαμπρού του βουλευτή της ΝΔ και πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γεωργακόπουλο η απόφαση ήταν παράνομη, ενώ – όπως είπε – μη νομιμοποιημένη ήταν και η σχετική υπουργική απόφαση του τότε υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη, καθώς δεν δημοσιεύθηκε ποτέ σε ΦΕΚ.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία προχώρησε στην ανακοστολόγηση της συγκεκριμένης πράξης βασιζόμενη σε προφορική εισήγηση μόνον ενός προσώπου.

Απαντήσεις για την συγκεκριμένη υπόθεση αναμένεται να δώσει αύριο με την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή ο ίδιος ο Μάριος Σαλμάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ