ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις κατέθεσε στην εξεταστική ο Μάριος Σαλμάς

Για τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις κατέθεσε στην εξεταστική ο Μάριος Σαλμάς
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI

Απολύτως ψευδή χαρακτήρισε τον ισχυρισμό ότι ο ΕΟΠΥΥ ζημιώθηκε κατά 850.000 ευρώ από τις εξετάσεις που έγιναν στο συστεγαζόμενο με το δικό του ιατρείο, διαγνωστικό κέντρο που ανήκε στη σύζυγο και το γαμπρό του, ο Μάριος Σαλμάς.

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας που κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά υποθέσεις σκανδάλων στο χώρο της υγείας για την υπόθεση των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων στο διαγνωστικό κέντρο, με βάση τη τιμή των 1500 ευρώ ανά εξέταση, που ορίστηκε με υπουργική απόφαση του Μάκη Βορίδη.

Υποστήριξε ότι ως πολιτικός δεν έχει σχέση με την υπόθεση, ούτε πολιτική ευθύνη. «Η υπόθεση έχει σχέση με την ιατρική μου ιδιότητα και όχι την πολιτική», είπε.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε σε κλίμα έντασης όταν ο Μάριος Σαλμάς ανέφερε πως κάθε φορά που θα συκοφαντείται από πρόθεση θα προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, φράση που εκλήφθηκε ως απειλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θα ανεχθώ συκοφαντία», ανέφερε με τον βασικό εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα να δηλώνει ότι δεν του επιτρέπει να έχει λόγο στις ερωτήσεις που θα του απευθύνει και την Αννέττα Καββαδία να διερωτάται εάν υπάρχει προληπτική λογοκρισία. «Και 100 φορές να απειληθώ με μήνυση, το τι θα ρωτάω είναι δικό μου θέμα», σχολίασε σε έντονο ύφος ο κ. Λάππας.

Σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης ο Μάριος Σαλμάς ανέφερε πως το ποσό που εισέπραξε το συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο ανέρχεται σε 276.458,02 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ