ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανθός: Εντός της ημέρας οδηγία για τους κινδύνους της ρύπανσης

Ξανθός: Εντός της ημέρας οδηγία για τους κινδύνους της ρύπανσης
EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ

Κανείς δεν πρέπει να ψαρεύει ούτε να κολυμπά στις περιοχές που υπάρχει μαζούτ προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός παρά τις χθεσινές διαβεβαιώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι οι πολίτες μπορούν να κάνουν μπάνιο στις πληγείσες περιοχές.

Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια να συντονιστεί στον ανώτερο βαθμό ο κρατικός μηχανισμός είπε ο κ. Ξανθός μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι και πρόσθεσε ότι θα παρθούν μέτρα για την προστασία των πολιτών. «Η χώρα μας δυστυχώς έχει αντανακλαστικά αφού γίνει η ζημιά».

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «είμαστε σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας και εντός της ημέρας θα βγει οδηγία σε σχέση με τους κινδύνους της ρύπανσης για τους πολίτες».

Συμπλήρωσε ότι υπάρχει κίνδυνος η ρύπανση να περάσει στη διατροφική αλυσίδα και να φανεί αυτό αργότερα γι’ αυτό θα πρέπει να εντοπιστεί ο βαθμός επηρεασμού της περιβαλλοντικής μόλυνσης.

Σχολιάζοντας τα αιτήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναφορικά με την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, σημείωσε ότι τώρα ασχολούμαστε με την αντιμετώπιση της ζημιάς και οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι δευτερευούσης σημασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ