ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Θεοδωράκης: Οι εκλογές για την Κεντροαριστερά δεν είναι talent show

Στ. Θεοδωράκης: Οι εκλογές για την Κεντροαριστερά δεν είναι talent show
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Σταύρος Θεοδωράκης, τόνισε ότι «ο κ. Αλιβιζάτος χρησιμοποιεί τον ακριβή όρο που είναι "νέος πολιτικός και ενιαίος φορέας" και σε αυτό τον τίτλο έχουμε συμφωνήσει όλοι οι υποψήφιοι». Επισήμανε ότι ο νέος φορέας «μπορεί να περιλαμβάνει αξίες από το Ποτάμι, από το ΠΑΣΟΚ, από την ΔΗΜΑΡ, αλλά θα είναι ένα νέο ενιαίο Κίνημα».

Προβαίνοντας σε αποτίμηση της μέχρι σήμερα πορείας του Ποταμιού, τόνισε ως μεγάλη επιτυχία την ανανέωση του πολιτικού σκηνικού, συμπεριλαμβάνοντας και την ανανέωση του λόγου και της δύναμης του Ποταμιού, προσθέτοντας «περιμένουμε την έγκριση του ελληνικού λαού για να κάνουμε κάτι πολύ μεγαλύτερο και κάτι πιο ωφέλιμο για την κοινωνία».

Ο κ. Θεοδωράκης στη συνέντευξή του στον ρ/σ "Παραπολιτικά", υπογράμμισε την αναγκαιότητα τήρησης της συμφωνίας για την ηλεκτρονική ψηφοφορία και ανέφερε, χαρακτηριστικά, ότι «οι εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου προοδευτικού Κινήματος προφανώς δεν είναι talent show για να χρειάζεται να περνάνε από face control αυτοί που θα συμμετέχουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Αυτά είναι αστειότητες». «Τι πάει να πει "αυτοπρόσωπη παρουσία ενός ανθρώπου με κινητικά προβλήματα από την Ικαρία;" Πώς τον διευκολύνεις με αυτό τον τρόπο και γιατί μετά να πάει σπίτι του να ψηφίσει ηλεκτρονικά; Αν πρέπει ο φοιτητής από το Εδιμβούργο να παρουσιαστεί στο Λονδίνο για να ψηφίσει, τι νόημα έχει η ηλεκτρονική ψηφοφορία;» πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε τη σημασία της ανοιχτής διαδικασίας και της συμμετοχής κόσμου, τονίζοντας, χαρακτηριστικά, «αν ανοίξει η ψηφοφορία -γι' αυτό θέλουμε και την ηλεκτρονική- αν ψηφίσει όλη η κοινωνία του Κέντρου και άνθρωποι που πιστεύουν στην ύπαρξη μιας μεγάλης καινούριας δύναμης στο Κέντρο, τότε ο καθένας από εμάς, θα ταχθεί στρατιώτης της νέας προσπάθειας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ