ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης φέρνει νέο μνημόνιο

Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης φέρνει νέο μνημόνιο
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

"Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φέρνει νέο μνημόνιο", τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο το βράδυ από το βήμα της ΔΕΘ.

Ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε πως «τη στιγμή που όλη η Ευρώπη μιλά για την ανάγκη η χώρα να βγει από τα προγράμματα επιτροπείας, τη στιγμή που η Ευρώπη συζητά για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, τη στιγμή που συζητά για την ανάγκη η χώρα να ανακτήσει την πρόσβαση της στις αγορές, ο κ. Μητσοτάκης έρχεται και προτείνει νέο μνημόνιο».

Ο κ. Τζανακόπουλος στην συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ ανέφερε πως ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα προτείνει και θα δεσμευτεί για μεταρρυθμίσεις μετά το 2018 και ότι δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς μίλησε για 4ο μνημόνιο.

Ερωτηθείς αρχικά για το ατύχημα με την πετρελαιοκηλίδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «πρόκειται για περιστατικό που έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα» και τόνισε πως «κάνουμε ό,τι περνάει απ' το χέρι μας για να βελτιωθεί η κατάσταση όσο το δυνατόν συντομότερα, η κινητοποίηση παρά τα όσα ακούστηκαν υπήρξε άμεση».

Συνεχίζοντας τόνισε πως δεν θα σχολιάσει εν μέσω μιας επιχείρησης για την απορρύπανση την επικοινωνιακή διαχείριση και υπογράμμισε ότι το έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης του ατυχήματος και των συνεπειών του μπήκε σε λειτουργία άμεσα, μόλις 16 λεπτά μετά το ατύχημα. «Γίνεται πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, η κατάσταση βελτιώνεται καθημερινά».

Προσέθεσε επίσης ότι το χρονοδιάγραμμα το έχει ανακοινώσει ο υπουργός και πως η σύσκεψη που έγινε στο Μ. Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό αφορούσε στην πολιτική διαχείριση του ζητήματος και δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες από τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο ερώτημα γιατί ο πρωθυπουργός δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση Κουρουμπλή, ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι εν μέσω μιας προσπάθειας μιας επιχείρησης να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα το μείζον δεν είναι η απόδοση ευθυνών.

Προσέθεσε ότι ο κ. Κουρουμπλής κινητοποίησε τους μηχανισμούς και από εκεί και πέρα στο τέλος της κρίσης αυτής, στο τέλος της διαχείρισης θα αποτιμήσει ο πρωθυπουργός, όπως αποτιμά τις επιδόσεις για όλους τους υπουργούς. «Αυτή τη στιγμή δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών. Ο κ. Κουρουμπλής έκανε αυτό που έπρεπε, κινητοποίησε τον μηχανισμό με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και νομίζω ότι η διαχείριση της κατάστασης επιχειρησιακά είναι η βέλτιστη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ