ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαντορινιός για πετρελαιοκηλίδα: Αν υπήρξαν λάθη τα κάναμε μαζί με τον Π.Κουρουμπλή

Σαντορινιός για πετρελαιοκηλίδα: Αν υπήρξαν λάθη τα κάναμε μαζί με τον Π.Κουρουμπλή
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην προσπάθεια απορρύπανσης της περιοχής που «μολύνθηκε» από την βύθιση του μικρού δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» τονίζοντας πως μέσα στις επόμενες 20 – 30 μέρες θα έχει καθαριστεί το μεγαλύτερο τμήμα της πετελαιοκηλίδας στις ακτές. 

Ο υφυπουργός επεσήμανε ότι αναζητούνται πάντα οι καλύτερες λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρύπανσης των ακτών του Σαρωνικού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις του «πως θα είναι καλύτερα από πριν» προέκυψαν από την ενημέρωση των εταιρειών, ενώ τόνισε πως «εάν υπήρξαν λάθη τότε τα έκαναν μαζί ο ίδιος και ο υπουργός Ναυτιλίας».

Υπογράμμισε πως δεν υπήρξε ολιγωρία καθώς λίγες ώρες μετά το ναυάγιο, στις 09:40, είχε τοποθετηθεί το απαραίτητο φράγμα, για να συμπληρώσει πως στο διάστημα αυτό είχαν διαφύγει, κατά την εκτίμηση των εταιρειών αντιρρύπανσης, περίπου 300 τόνοι καυσίμου.

Ανέφερε, τέλος, πως το ΕΛΚΕΘΕ κάνει μετρήσεις και όταν αποκατασταθεί το πρόβλημα θα υπάρξει ενημέρωση πότε είναι ασφαλής η κολύμβηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ