ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απεβίωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Σημαιοφορίδης

Απεβίωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Σημαιοφορίδης
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Από τη ζωή έφυγε, σε ηλικία 86 ετών, ο πολιτικός και πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Σημαιοφορίδης βυθίζοντας σε θλίψη την οικογένειά του και τον πολιτικό κόσμο.

Γεννημένος το 1931 στη Πεντάβρυσο Καστοριάς, αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάστηκε για πολλά έτη σε διάφορες εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Ο κ. Σημαιοφορίδης διετέλεσε δήμαρχος Καστοριάς προτού εκλεγεί για πρώτη φορά βουλευτής το 1981 με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Στην μακρά πολιτική του πορεία διετέλεσε υπουργός της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, γενικός διευθυντής του Κόμματος, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, με μακρά παρουσία στο Κοινοβούλιο.

Λόγω της αγάπης του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καστοριά, δώρισε πριν από ένα μήνα στον δήμο όλη την προσωπική συλλογή βιβλίων του, που ανέρχεται σε 20.000 τόμους.

Ήταν παντρεμένος και έχει ένα γιο και μία κόρη. Η κηδεία του θα γίνει στις 4 η ώρα το απόγευμα της Πέμπτης, από τον Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ