ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντονής: Η Αριστερά δεν δικαιούται να κάνει πίσω σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Κοντονής: Η Αριστερά δεν δικαιούται να κάνει πίσω σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων
EUROKINISSI//ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Η Αριστερά δεν δικαιούται να κάνει πίσω σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν θα κάνει», αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σχετικά με την απόσυρση της τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης έπειτα από την αντίδραση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε πρωτοφανείς καταστάσεις», τονίζει ο υπουργός σε δήλωσή του στην κυριακάτικη εφημερίδα "Νέα Σελίδα", καθώς, όπως λέει «για πρώτη φορά η αντιπολίτευση δηλώνει μεν ότι συμφωνεί, αλλά δεν ψηφίζει τελικά την τροπολογία καθαρά για μικροπολιτικούς λόγους.

«Αυτό συνιστά πολιτικό παραλογισμό. Θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, είχε υπερψηφίσει το νομοσχέδιο του Αντώνη Ρουπακιώτη για τα ναρκωτικά» συνεχίζει.

Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, πρόθεση του κ. Κοντονή είναι σύντομα να φέρει εκ νέου την τροπολογία σε άλλο νομοσχέδιο, αφού πρώτα δοθεί χρόνος στα κόμματα να κατανοήσουν ότι δεν πρόκειται για διάταξη που θίγει τα εθνικά συμφέροντα.

«Δεν θέλουμε να δημιουργούνται εντυπώσεις. Γι' αυτό θεωρώ ότι ένα αναγκαίο χρονικό διάστημα θα καταστήσει σαφές προς όλους ότι η διάταξη δεν εμπεριέχει τίποτα δόλιο και, σε κάθε περίπτωση, οι διεθνείς Συνθήκες της χώρας είναι απολύτως δεσμευτικές για τα ελληνικά δικαστήρια», αναφέρει ο υπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ