ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δρίτσας: Δεν μπορούν να αποδοθούν ακόμη ευθύνες για τη ρύπανση στον Σαρωνικό

Δρίτσας: Δεν μπορούν να αποδοθούν ακόμη ευθύνες για τη ρύπανση στον Σαρωνικό
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, αναφέρθηκε στη διαδικασία απορρύπανσης του Σαρωνικού και για τις ευθύνες πίσω από την τεράστια οικολογική καταστροφή, ωστόσο δεν θέλησε να προχωρήσει σε ευθείες κατηγορίες πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες που είναι σε εξέλιξη για το ατύχημα.

Ο πρώην υπουργός εξέφρασε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, την άποψη πως δεν μπορούν να αποδοθούν ευθύνες καθώς «όλα βρίσκονται σε εξέλιξη». «Έχουμε μια κυβέρνηση που ούτε διανοείται να μην αναλάβει τις ευθύνες που της αντιστοιχούν, απολογείται, και απολογείται με σοβαρότητα, αλλά οι ευθύνες πρέπει να είναι συγκεκριμένες», είπε ο κ. Δρίτσας.

Ερωτώμενος για την διαδικασία απορρύπανσης της περιοχής που μολύνθηκε ο κ. Δρίτσας εξέφρασε την αισιοδοξία του, ωστόσο τόνισε πως θέλει να περιμένει και τα τελικά αποτελέσματα των αναλύσεων.

«Θέλω να είμαι αισιόδοξος, αλλά δεν δικαιούμαι να είμαι αφελώς αισιόδοξος να περιμένουμε τις μετρήσεις του ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών)», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «οφείλουμε να καταγράψουμε τις παραλείψεις και τις αδυναμίες, και αυτό γίνεται». Παράλληλα, ο κ. Δρίτσας επέμεινε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας είναι προετοιμασμένο σε μεγάλο βαθμό, καθώς το 2015 έγινε προσομοίωση διαρροή πετρελαίου.

«Άσκηση βέβαια, και υπάρχει διαφορά από την πραγματική ζωή, εκεί καταδείχθηκε ότι όλα τα δεδομένα ενός σχεδίου ήταν γνωστά και προγραμματισμένα και υπήρχαν και τα μέσα», είπε και τόνισε πως δεν μπορεί να εξηγήσει πώς βυθίστηκε το σκάφος.

Ο πρώην υπουργός δεν θέλησε να αναφερθεί στο θέμα που έχει ανακύψει με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, τονίζοντας: «δεν θα μπω σε αυτή τη συζήτηση είναι παραπολιτική, κατασκευασμένη». Έκανε δε λόγο «παρεμπίπτον θέμα που αποκάλυψαν οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ της κλειδαρότρυπας». Επίσης, τάχθηκε κατά της εξεταστικής επιτροπής για το Noor 1 ενόψει της συζήτησης του αιτήματος της ΝΔ για σύστασή της σε λίγη ώρα στη Βουλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ