ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τη ΔΕΗ

Αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τη ΔΕΗ
EUROKINISSI//ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τη συμφωνία της με τους δανειστές για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, έδωσε ο Γιώργος Σταθάκης, αποφεύγοντας να αναφερθεί σε σημεία της διαπραγμάτευσης.

«Η ΔΕΗ θα σωθεί και πρέπει να σωθεί, θα είναι ο πυρήνας του συστήματος και θα κάνουμε τα απαραίτητα, προκειμένου ο ενεργειακός τομέας να αλλάξει προς όφελος των καταναλωτών», είπε στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης βουλευτών της ΝΔ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας που δέχθηκε δριμύτατη κριτική για τους χειρισμούς του - «έχετε αλλάξει τα φώτα της ΔΕΗ», είπαν βουλευτές της ΝΔ- περνώντας στην αντεπίθεση κατηγόρησε την αντιπολίτευση για καταστροφολογία και εκτίμησε ότι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας θα ολοκληρωθεί εντός του 2018. Το θέμα του μεριδίου στην λιανική, είναι ανοιχτό.

Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψαν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΔΕΗ οι επερωτώντες βουλευτές της ΝΔ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση αποφασίζει, συμφωνεί και εκτελεί τη χρεοκοπία της Επιχείρησης. «Η κυβέρνηση με τη πολιτική της αποσταθεροποιεί την αγορά ενέργειας στη χώρα μας και οδηγεί την ΔΕΗ στο γκρεμό», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

«Μικρή ΔΕΗ θα λέτε και θα κλαίτε. Όλοι οι δείκτες σε ότι αφορά τη ΔΕΗ είναι προς τα κάτω, στην ανάπτυξη χαντακώνετε την χώρα και τον εαυτό σας», ανέφερε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ