ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το Taxibeat

Σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το Taxibeat
EUROKINISSI//ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις για τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών και το οποίο στην ουσία καταργεί την πλατφόρμα Taxibeat.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως οι πολίτες έχουν ανάγκη από ποιοτικές υπηρεσίες μεταφοράς που θα παρέχουν άνεση και ασφάλεια, κάτι που όπως είπε, η κυβέρνηση τους το αρνείται.

«Η κυβέρνηση απεχθάνεται την αξιολόγηση, τις ελεύθερες επιλογές, ταυτίζεται με στενά συντεχνιακά συμφέροντα μιας μειοψηφίας συνδικαλιστών που μας γυρνούν στο χθες. Και ο κύριος Τσίπρας παριστάνει τώρα ότι στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, θα πρέπει, αν έχει ίχνος αξιοπιστίας, να σταματήσει κάθε σχέδιο που ακυρώνει στην πράξη αυτή την καινοτόμα πλατφόρμα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας πως «είμαστε με το δικαίωμα των πολλών στην ασφάλεια και την ποιότητα. Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα».

Γεννηματά: Η κυβέρνηση του αραμπά... ξαναχτυπά

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, τις αλλαγές στο τρόπο μίσθωσης των ταξί και σημείωσε ότι «η κυβέρνηση του αραμπά ξαναχτυπά».

«Τώρα, στο στόχαστρο είναι το taxibeat. Όσα χτυπήματα κι αν επιχειρεί στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, η χώρα θα προχωρήσει μπροστά. Γιατί υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν και μπορούν να το εγγυηθούν» τόνισε, σε ανακοίνωσή της, η κ. Γεννηματά.

Θεοδωράκης: Ο παλαιοκομματισμός δεν αλλάζει

Οι ταξιτζήδες αλλάζουν, ο παλαιοκομματισμός δεν αλλάζει. Από τη ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ με τον ίδιο στόχο: να υπερασπίζεται τις συντεχνίες #Taxibeat, σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο facebook και συνέχισε:

Είμαι με τους σοβαρούς επαγγελματίες ταξί, με τους πολίτες, με την #Taxibeat. Δεν είμαι με όσους αρνούνται την αξιολόγηση μιας υπηρεσίας.

Καμίνης: Πρέπει να επιδιώκουμε ό, τι βελτιώνει τις υπηρεσίες προς τον πολίτη

«Η απόπειρα της κυβέρνησης να εξομοιώσει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα μεσολάβησης, με πάροχο μεταφορικού έργου, με βρίσκει αντίθετο. Κάθε τι που βελτιώνει την παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη και ως εκ τούτου αναβαθμίζει τη ζωή του, πρέπει να το επιδιώκουμε και όχι να το απορρίπτουμε» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σχετικά με τους φορείς ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής διαμεσολάβησης (εφαρμογές ταξί).

Ο κ. Καμίνης πρόσθεσε, ότι είναι ανάγκη να θεσμοθετηθεί ειδικό νομοθετικό πλαίσιο για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις οικονομίες διαμοιρασμού. «Όμως, το πλαίσιο αυτό δεν πρέπει να πνίγει την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Και το κυριότερο, δεν πρέπει να λειτουργεί σε βάρος της κοινωνίας. Για μένα είναι ξεκάθαρο: Η νέα προοδευτική δημοκρατική παράταξη οφείλει να στέκεται στο πλευρό της κοινωνίας, να ενθαρρύνει την καινοτομία και να αντιστέκεται με σθένος στα κάθε λογής συμφέροντα που πιέζουν να μην αλλάξει τίποτα» επεσήμανε.

Beat: Θα κινηθούμε νομικά για το επιχειρείν

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Beat, πρώην Taxibeat δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να την διώξει από την Ελλάδα, όμως θα προσφύγει στην ελληνική και την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη ώστε να προασπίσει κάθε δικαίωμα στην ελευθερία του επιχειρείν που θα πληγεί από την κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο ιδρυτής της Beat, Νίκος Δρανδάκης, στον απόηχο της απόφασης της εταιρείας να αρχίσει συγκέντρωση υπογραφών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά του νομοσχεδίου που προωθεί το υπουργείο Υποδομών, το οποίο την μετατρέπει σε πάροχο μεταφορικού έργου.

Όσον αφορά την εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών, ο κ. Δρανδάκης εξήγησε ότι στόχος τη εταιρείας είναι να βάλει και τη φωνή του ίδιο καταναλωτή στις διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση, ώστε να αλλάξει το έως τώρα καθεστώς, όπου μοναδικός συνομιλητής είναι η ηγεσία του συνδικάτου των οδηγών ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ