ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανιάτης: Η παραμονή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει κακό στη χώρα

Μανιάτης: Η παραμονή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει κακό στη χώρα
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την ανάγκη της συνένωσης όλων των δυνάμεων του ευρύτερου δημοκρατικού, προοδευτικού χώρου για ένα μαζικό προοδευτικό κίνημα με στόχο να ξεπεραστεί η τωρινή στασιμότητα υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Γιάννης Μανιάτης. Προσέθεσε μάλιστα πως αυτό είναι προαπαιτούμενο «για ένα κίνημα που θα αναδειχθεί πρωταγωνιστής στις επόμενες εκλογές, κρίσιμος στρατηγικός συντελεστής στη διακυβέρνηση της χώρας».

Ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε και στην απόφαση της ΔΗΣΥ και της ΝΔ να μην ψηφίζουν στη Βουλή νομοσχέδια, τα οποία εγκρίνουν, αν δεν τα ψηφίζουν οι ΑΝΕΛ, σημειώνοντας ότι «η μεγάλη εικόνα είναι πως η παραμονή στη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν ωφελεί τη χώρα. Πρέπει να φύγουν το συντομότερο δυνατό και να προκηρυχθούν εκλογές, ώστε να αναλάβει το τιμόνι μια πραγματικά προοδευτική κι αποτελεσματική κυβέρνηση» και υπογράμμισε πως «θα αξιοποιήσουμε όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα για την επίτευξη αυτού του στόχου».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διάρρηξη των σχέσεων Κεντροαριστεράς και Αριστεράς, λέγοντας ότι «η ανακοίνωση της συνεργασίας με τους ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ πριν καλά - καλά κλείσουν οι κάλπες τον Ιανουάριο του '15 κατέδειξε ότι η συμφωνία είχε επέλθει καιρό πριν» ενώ συμπλήρωσε πως οι ευθύνες για τη διάρρηξη των παραδοσιακών σχέσεων Κεντροαριστεράς και «Αριστεράς» πρέπει να αναζητηθεί αλλού και όχι στο ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείς για τις μετεκλογικές συνεργασίες και για τον αν θα συγκυβερνήσει ή όχι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε ότι «οι συμμαχίες συγκροτούνται στη βάση προγραμμάτων» και προσέθεσε πως «η δημοκρατική παράταξη έχει αποδείξει σε όλη τη διάρκεια της κρίσης πως βασικό της μέλημα είναι η σταθερότητα, πληρώνοντας μάλιστα υψηλό πολιτικό και κομματικό κόστος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ