ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός- Νίκος Παπαθανάσης στο CNN Greece: Όποιος προβεί σε αισχροκέρδεια, θα το πληρώσει ακριβά

Newsroom

Αυστηρό μήνυμα σε όσους επιτήδειους σχεδιάζουν να επιδοθούν σε φαινόμενα αισχροκέρδειας, με φόντο τα όσα βιώνει η χώρα εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έστειλε την Τρίτη μέσω του CNN Greece o αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

«Θα υπάρξουν παραδειγματικές τιμωρίες. Να μη διανοηθεί κάποιος επάνω σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει ο λαός να αισχροκερδίσει. Θα το πληρώσει ακριβά. Και δεν θα το πληρώσει ακριβά, διότι παραδειγματικά θα του επιβληθούν μεγάλα πρόστιμα, αλλά θα ασκηθούν και ποινικές διώξεις», ξεκαθάρισε ο κ. Παπαθανάσης, μιλώντας στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή CNN Now και τη δημοσιογράφο, Αμαλία Κάτζου.

«Να το κρατήσουν όλοι στο μυαλό τους. Σε αυτή τη μάχη είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Είμαστε εδώ, για να υπηρετήσουμε τον ελληνικό λαό. Δεν πρόκειται κάποιος να αφεθεί ατιμώρητος, αν αποφασίσει να αισχροκερδίσει απέναντι στον πόνο του ελληνικού λαού», πρόσθεσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Απηύθυνε έκκληση, εξάλλου, προς τους πολίτες να μη γεμίζουν τα καρότσια τους υπερβολικά, λέγοντας με έμφαση ότι «όλα τα σούπερ μάρκετ και οι αγορές τροφίμων διαθέτουν υπερεπάρκεια αγαθών».

«Είμαι σίγουρος πως όλα αυτά τα πολλά προϊόντα, που αγόραζαν την προηγούμενη εβδομάδα αρκετοί καταναλωτές, θα παραμείνουν τελικά στα ντουλάπια τους. Έχουμε διαβεβαιώσει το καταναλωτικό κοινό ότι υπάρχει αφθονία και υπερεπάρκεια αγαθών και αν την προηγούμενη εβδομάδα, κάποια στιγμή, κάποια ράφια άδειαζαν, το ίδιο βράδυ τα σούπερ μάρκετ αναπλήρωναν τα προϊόντα στα ράφια», ανέφερε ο Νίκος Παπαθανάσης.

Παράλληλα, αναφερόμενος στη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας στις αγορές τροφίμων, επισήμανε πως αυτό έγινε προς διευκόλυνση του καταναλωτικού κοινού, κυρίως ώστε να μη συνωστίζονται πολλά άτομα και δημιουργούνται ουρές έξω από τα σούπερ μάρκετ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ