ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Κώστας Ζαχαριάδης: Η κυβέρνηση να λάβει εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης της Οικονομίας

Newsroom

Την ανάγκη η κυβέρνηση να αναλάβει έκτακτα και εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης της Οικονομίας, «καθότι αυτή λειτουργεί αλυσιδωτά», υπογράμμισε την Τετάρτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, σε δηλώσεις του στο CNN Greece, με φόντο την πολιτική που ασκείται στο πλαίσιο της παρεμπόδισης της διασποράς του κορωνοϊού.

Μιλώντας στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του CNN Now και το δημοσιογράφο Χρήστο Γαβαλά, ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε πως τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, με σκοπό την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού, «κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ανέφερε, ωστόσο, ότι «μαζί με τις αποφάσεις της Ελλάδας θα χρειαστεί και η συνδρομή της Ευρώπης για την στήριξη των πολιτών της σε αυτή την κρίσιμη φάση».

«Την τελευταία εβδομάδα η οικονομία έχει “παγώσει”, βεβαίως εδώ φαίνεται και η χρησιμότητα του "μαξιλαριού" ρευστότητας των 35 δισ. ευρώ που άφησε “προίκα” σε αυτή την κυβέρνηση η προηγούμενη, ώστε να μπορέσει να το χρησιμοποιήσει σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης», είπε – μεταξύ άλλων – ο Κώστας Ζαχαριάδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ