ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Βούλτεψη στο CNN Greece: Δεν υπάρχουν άπειρες δυνατότητες στην οικονομία

Newsroom

«Η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα με γνώμονα αρχικά την υγεία των πολιτών και σταδιακά στο πεδίο της οικονομίας ώστε να ανακουφιστούν όλοι όσοι έχουν πληγεί από τις συνέπειες του κορωνοϊού». Αυτό τόνισε μιλώντας στο CNN NOW και τον Χρήστο Παναγόπουλο η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη.

Όπως τόνισε η κυρία Βούλτεψη, η οικονομία είναι κλειστή και σημείωσε ότι θα ανοίξουν και άλλοι ΚΑΔ και με «σειρά λογική».

Η ίδια επέκρινε, εξάλλου, τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι είναι «παράλογο η αξιωματική αντιπολίτευση να επικρίνει την κυβέρνηση, εκδίδοντας καθημερινά πάνω από 10 ανακοινώσεις. Καμία άλλη αντιπολίτευση στον κόσμο δεν το κάνει αυτό».

Παράλληλα, η Σοφία Βούλτεψη υπεραμύνθηκε των όσων είχε δηλώσει από τη Βουλή την Πέμπτη απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «η απλή αναλογική είναι αποτέλεσμα της ακυβερνησίας και της ασυνεννοησίας, αυτά που μας διαφημίζετε συνέχεια με την απλή αναλογική και τις κυβερνήσεις μειοψηφίας. Το είχαν ρίξει στο σορολόπ στην Ισπανία, όπως και στην Ιταλία. Ο κορονοϊός σκότωσε τον χαβαλέ, δυστυχώς μαζί με χιλιάδες ανθρώπους».

«Μιλώντας και βλέποντας ποιοι περισσότερο έχουν πληγεί, είδα ότι έχουν πληγεί χώρες που έχουν ασταθείς ηγέτες ή ασταθείς κυβερνήσεις. Κυβερνήσεις, δηλαδή, που αποτελούν προϊόν διαλυτικών εκλογικών συστημάτων και γενικά διαλυτικών καταστάσεων. Δεν είναι, λοιπόν, κακό να παραδειγματιζόμαστε από το τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο. Ο Θουκυδίδης έλεγε ότι η Ιστορία είναι φιλοσοφία παραδειγμάτων. Αν δεν βλέπουμε τι γίνεται στις υπόλοιπες χώρες, τότε πώς θα παραδειγματιστούμε;», διερωτήθηκε η Σοφία Βούλτεψη.

Ερωτηθείσα - μεταξύ άλλων - για την άρνηση της Άνγκελα Μέρκελ να δεχθεί τη θεσμοθέτηση του λεγόμενου «κορωνομολόγου», η βουλευτής της ΝΔ ανέφερε πως «η Ευρώπη βρίσκεται στη γνωστή της διελκυστίνδα. Πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας, θα γίνει αυτό που πρέπει. Αλλιώς δεν θα υπάρχουν πλέον αγορές ούτε για την ίδια τη Γερμανία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ