ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο CNNi: Η Ελλάδα αντιμέτωπη με τον κορωνοϊό και το προσφυγικό

Newsroom

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα, παρά τη δεκαετή κρίση από την οποία εξήλθε το σύστημα υγείας της, αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά την εξάπλωση του κορωνοϊού, εφαρμόζοντας αυστηρά μέτρα, εξέφρασε το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNNi και τη δημοσιογράφο, Κριστιάν Αμανπούρ.

Αναφερόμενος ειδικά στο ζήτημα των χειρισμών ως προς την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «η τάση είναι ενθαρρυντική» και πρόσθεσε: «Εφαρμόσαμε αυστηρά μέτρα απόστασης σε σχετικά πρώιμο στάδιο και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες γι' αυτό».

Για το προσφυγικό και τη μεταναστευτική κρίση

«Είναι ευτύχημα που δεν είχαμε στα νησιά, ούτε στη Μυτιλήνη κάποιο κρούσμα σε δομή φιλοξενίας προσφύγων. Είχαμε μόνον ένα κρούσμα σε δομή φιλοξενίας στην ενδοχώρα. Νομίζω ότι τα καταφέραμε στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, κάτι που δεν ήταν εύκολο από την αρχή, ιδίως αν σκεφτεί κανείς ότι βρέθηκαμε αντιμέτωποι με το ξέσπασμα του κορωνοϊού. Κοιτάζουμε με προσοχή τα τεκταινόμενα στα νησιά και σκοπός μας είναι να επιμοχλεύσουμε την πίεση που δημιουργεί το προσφυγικό / μεταναστευτικό», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Είναι το καθήκον μου η προστασία των ελληνικών συνόρων και αυτό κάναμε για να αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα. Η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να εκβιαστούν από την Τουρκία», συνέχισε.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα χειρίζεται αποτελεσματικά την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ