Αυτός είναι ο 27χρονος αυτοδημιούργητος με την αμύθητη περιουσία
Πηγή: John Collison/Twitter

Είναι μόλις 27 ετών… και όμως ανακηρύχθηκε ο πλουσιότερος αυτοδημιούργητος νέος του κόσμου, από τον ιστότοπο indy 100. Πρόκειται για τον Ιρλανδό John Collison.

Διαβάστε επίσης

Μαζί με τον κατά δύο χρόνια μεγαλύτερο αδελφό του, Ratrick, δημιούργησαν την Stripe, μια πλατφόρμα λογισμικού που επιτρέπει τις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Πρόκειται για δύο από τους τέσσερις αυτοδημιούργητους νέους που διανύουν την τρίτη δεκαετία της ζωής τους.

KOLLISON 2

(Reuters)

Το χρονικό της επιτυχίας…

Το 2007, σε ηλικία μόλις 17 ετών, ο ευρηματικός John ίδρυσε ένα ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης δημοπρασιών που ονομάζεται Shuppa. Το 2008 και ενώ σπούδαζε φυσική στο Χάρβαρντ, το πούλησε για 5 εκατομμύρια δολάρια.

Η επόμενη επιχειρηματική τους δραστηριότητα ήταν η Stripe, η οποία τον περασμένο Νοέμβριο, συγκέντρωσε 150 εκατομμύρια δολάρια κατά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της, ανεβάζοντας τη συνολική αξία της εταιρείας στα 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Να σημειωθεί ότι η καθαρή περιουσία του νεαρού εκτιμάται στα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε παλαιότερη του συνέντευξή είχε εξηγήσει πως μεγάλωσε την επιχείρησή του προσελκύοντας ως πελάτες του μεγαλύτερους παίκτες της παγκόσμιας τεχνολογικής βιομηχανίας, όπως το Twitter και το Pinterest.

«Δεν γίνεται να χτίζεις τα πάντα μόνος σου εκ του μηδενός. Η Stripe μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της την απαραίτητη υποδομή για κάτι που διαφορετικά θα ήταν αρκετά περίπλοκο».

 


Διαβάστε επίσης

Η Κάιλι Τζένερ στο Forbes: Νέα, πλούσια και αυτοδημιούργητη

Ο δισεκατομμυριούχος Μπάφετ κατακρίνει το bitcoin

Γαλλία: Ανακρίνεται ο μεγιστάνας Βενσάν Μπολορέ για διαφθορά

Ζάκερμπεργκ: Ο άνθρωπος που «ήπιε λίγο παραπάνω» και δημιούργησε το Facebook