ΠΡΟΣΩΠΑ

Mάικ Τάισον: από τα ρινγκ στα χωράφια της μαριχουάνας (vid)

Mάικ Τάισον: από τα ρινγκ στα χωράφια της μαριχουάνας (vid)

Δουλειές με "φούντες" περιμένουν τον πρώην πυγμάχο Μάικ Τάισον που επενδύει τα κεφάλαια του σε θεραπευτική μαριχουάνα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η χρήση "θεραπευτικής" μαριχουάνας αποτελεί μία αγορά που μεγαλώνει αλματωδώς έχοντας ξεπεράσει τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2014 με στελέχη του αμερικανικού υπουργείου οικονομικών να δηλώνουν ότι πάνω από 100 τράπεζες έχουν χρηματοδοτήσει επιχειρήσεις μαριχουάνας, είτε αυτές αφορούν καλλιέργεια, επεξεργασία ή διανομή.

Πλέον ο πρώην πρωταθλητής της πυγμαχίας Μάικ Τάισον ανήκει στην κάστα των νέων επιχειρηματιών ως καλλιεργητής.

Σύμφωνα με το TheBlast.com ο Τάισον και οι συνεργάτες του εγκαινίασαν ένα ράντζο στο οποίο θα καλλιεργούν θεραπευτική κάνναβη στην Καλιφόρνια, σε μια απομακρυσμένη περιοχή στην έρημο Mojave που είναι περίπου 160 χιλιόμετρα βόρεια του Λος Άντζελες.

Ο συνέταιρος του πρώην πυγμάχου Ρόμπερτ Χίκμαν δήλωσε στην ιστοσελίδα ότι οι υποβαθμισμένες εκτάσεις της περιοχής πλέον θα αποκτήσουν ζωή και το ράντζο του Τάισον θα είναι μία όαση.

https://www.instagram.com/p/Bc8Mkv4lyWg

Σε βίντεο η δήμαρχος της Καλιφόρνια Τζένιφερ Γουντ ευχαρίστησε τον Τάισον για τηn προσφορά του στην κοινότητα και σημείωσε ότι "η βιομηχανία θα έχει πλέον τη δυνατότητα να παρέχει στα άτομα που έχουν ανάγκη ιατρική μαριχουάνα, ενώ η επένδυση θα προσφέρει θέσεις εργασίας και εισόδημα στους κατοίκους της περιοχής".

Η Καλιφόρνια, η μεγαλύτερη πληθυσμιακά πολιτεία των ΗΠΑ με 38 εκατομμύρια από 1η Ιανουαρίου 2018 ψήφισε τη νομιμοποίηση της κάνναβης και για ψυχαγωγικούς λόγους. H “πρόταση 64” ψηφίστηκε με 55% υπέρ προκαλώντας αντιδράσεις από τις αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ