ΠΡΟΣΩΠΑ

Αυτοί είναι οι τρεις πιθανοί αντι-Τραμπ

Αυτοί είναι οι τρεις πιθανοί αντι-Τραμπ

Ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Τζεφ Φλέικ από την Αριζόνα απάντησε την Κυριακή σε ερώτηση σχετικά με το αν κάποιος θα πρέπει ν’ αντιπαρατεθεί με τον πρόεδρο Τραμπ στην διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

«Ναι, θα το πράξω. Θα το πράξω», απάντησε χαρακτηριστικά ο Φλέικ στην εκπομπή “Meet the Press” του Τσακ Τοντ και του τηλεοπτικού δικτύου NBC. «Νομίζω ότι θα είναι μία σκληρή αναμέτρηση για την διεκδίκηση του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων. Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα είναι το κόμμα του Τραμπ για την ώρα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραμείνει έτσι», μεταδίδει το CNNi.

Η λίστα των πιθανών διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων διαμορφώνεται σήμερα με την συμμετοχή τριών υποψηφίων:

Τζον Κέισιτς

17674437


Πηγή: EPA/MICHAEL REYNOLDS

Ο κυβερνήτης του Οχάιο θεωρείται πολιτικός που ανήκει στον πυρήνα των στελεχών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ενώ έχει αφήσει να υπονοηθεί ότι θα διεκδικήσει και πάλι το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. «Ειλικρινά, δεν γνωρίζω πoιο θα είναι το μέλλον μου», είχε δηλώσει ο ίδιος στο CNNi, τον Ιανουάριο.

Τζεφ Φλέικ

18634742


Πηγή: EPA/MICHAEL REYNOLDS

Είναι ηλικίας 55 ετών κι έχει μια πολύ συντηρητική ατζέντα, ειδικά σε ζητήματα που σχετίζονται με το αμερικανικό χρέος, αλλά και τα θέματα των δαπανών, ενώ ο Τραμπ έχει συνολικά εγκαταλείψει τις παραδοσιακές θέσεις των Ρεπουμπλικάνων στα ζητήματα αυτά. Ωστόσο, δεν μπορεί να προεξοφληθεί εάν ο Φλέικ μπορεί να κερδίσει το προεδρικό χρίσμα.

Μίτ Ρόμνεϊ

19123347


Πηγή: EPA/GEORGE FREY

Ο δύο φορές προεδρικός υποψήφιος, θεωρείται πιθανό ότι μπορεί να κερδίσει την θέση του Γερουσιαστή Όριν Χατς στην Γιούτα. Ο Ρόμνεϊ θα διεκδικήσει την έδρα στις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο, που θα διεξαχθούν στις αρχές Νοεμβρίου. Ο ίδιος είχε ασκήσει δριμεία κριτική στην προεκλογική υποψηφιότητα του Τραμπ, το 2016. Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν πιθανή μία διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος από τον Ρόμνεϊ, ενώ άλλοι τηρούν επιφυλάξεις.

Το σημείο πολιτικού ενδιαφέροντος εντοπίζεται στο γεγονός ότι η εσωκομματική νίκη για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων έναντι ενός εν ενεργεία προέδρου θεωρείται σχεδόν ακατόρθωτη επί τη βάσει των ιστορικών πολιτικών δεδομένων στις ΗΠΑ. Παρά το γεγονός ότι η δημοτικότητα του Τραμπ είναι ιστορικά χαμηλή στους ψηφοφόρους, ο ίδιος παραμένει αρκετά δημοφιλής μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων.

Έτσι, είναι πολιτικά πιθανό ένας από τους τρεις παραπάνω Ρεπουμπλικάνους να διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα, ενώ το εάν θα κατορθώσει να επικρατήσει του προέδρου Τραμπ είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία σε πολιτικό εσωκομματικό επίπεδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ