ΠΡΟΣΩΠΑ

Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος: Γάλλος θα διασχίσει κολυμπώντας τον Ειρηνικό για καλό σκοπό

Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος: Γάλλος θα διασχίσει κολυμπώντας τον Ειρηνικό για καλό σκοπό
EPA PHOTO AFP/MARCEL MOCHET/ Φωτογραφία Αρχείου

Ο γαλλικής καταγωγής κολυμβητής Μπεν Λεκόμτ ξεκίνησε την προσπάθειά του να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα διασχίσει κολυμπώντας τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο Λεκόμτ που το 1998 διέσχισε τον Ατλαντικό σε 73 μέρες κολυμπώντας απόσταση 6.400 χλμ, είχε δηλώσει μόλις ολοκλήρωσε το "ταξίδι" του ότι δεν πρόκειται να επιχειρήσει κάτι αντίστοιχο «ποτέ ξανά». Φαίνεται όμως να άλλαξε γνώμη καθώς τώρα, σε ηλικία 51 ετών, θα επιχειρήσει να κολυμπήσει από την Ιαπωνία ως την δυτική ακτή των ΗΠΑ, αντιμετωπίζοντας πληθώρα κινδύνων από τσούχτρες και καρχαρίες ως πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και καταιγίδες.

Στόχος του εγχειρήματος του Λεκόμτ είναι η αυαισθητοποίηση των ανθρώπων για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Στην προσπάθειά του θα τον συνοδεύει και ομάδα επιστημόνων οι οποίοι, κατά την διάρκεια του ταξιδιού των 9.000 χιλιομέτρων θα κάνουν διάφορες παρατηρήσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται η μελέτη πλαστικών απορριμμάτων στον Ειρηνικό, οι επιπτώσεις της πυρηνικής καταστροφής της Φουκουσίμα αλλά και οι συνέπειες της υπερβολικής άσκησης στην καρδιά.

Πέρα από την σωματική προετοιμασία που έχει κάνει ο Λεκόμτ κολυμπώντας καθημερινά σε ανοιχτή θάλασσα, έχει κάνει και πολλές ασκήσεις ψυχολογικής προετοιμασίας προκειμένου να μπορέσει να φέρει σε πέρας το εξαιρετικά δύσκολο κι επίπονο εγχείρημα.

Η συνολική απόσταση ανέρχεται στα 9.000χλμ και ο Λεκόμτ, ο οποίος προετοιμάζεται για τον άθλο αυτό εδώ και 6 χρόνια, θα πρέπει να κολυμπάει κατά μέσω όρο 8 ώρες την ημέρα για διάστημα 6 μηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ