ΠΡΟΣΩΠΑ

«Υπήρξαν στιγμές που νόμιζα ότι θα πεθάνω»: Ο μπασκετμπολίστας Κέβιν Λαβ για το άγχος του

«Υπήρξαν στιγμές που νόμιζα ότι θα πεθάνω»: Ο μπασκετμπολίστας Κέβιν Λαβ για το άγχος του
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA

Ο μπασκετμπολίστας Κέβιν Λαβ δήλωσε ότι υπήρξε κάποια στιγμή κατά την οποία το άγχος του ήταν τόσο μεγάλο, που σκέφτηκε ότι θα πεθάνει.

Σε συνέντευξη που έδωσε στον Κάρσον Ντάλι ο 29χρονος παίκτης του ΝΒΑ μίλησε για την πρώτη κρίση πανικού του εξηγώντας ότι «υπήρξε μια στιγμή που νόμιζα ότι θα πεθάνω. Ποτέ δεν είχα ζήσει κάτι τέτοιο. Νόμιζα ότι έπαθα καρδιακή προσβολή... ήθελα απλώς να πάρω αέρα. Βρέθηκα λιπόθυμος στο πάτωμα».

Και πρόσθεσε: «(Οι συμπαίκτες μου) μου έστειλαν μήνυμα μετά τον αγώνα, χωρίς να έχουν ιδέα τι μου συνέβη. Έτσι, απλά θα είχα σβήσει, γιατί και στον αθλητισμό και στη ζωή μου ως άνθρωπος έχω μάθει να τα καταπιέζω, αυτό έμαθα, με πολλούς τρόπους, να υποφέρω στη σιωπή».

Ο Λαβ αποκάλυψε την κρίση πανικού που έπαθε τον περασμένο Νοέμβριο με ένα άρθρο του το οποίο φιλοξένησε το The Players' Tribune τον περασμένο Μάρτιο.

Εκείνη την εποχή είχε γράψει: «Ήταν σαν το σώμα μου να προσπαθούσε να μου πει ότι πρόκειται να πεθάνω».

Μετά την αποκάλυψε που έκανε, ο Λαβ είπε ότι δέχτηκε ένα κύμα υποστήριξης από τους ανθρώπους γύρου του μεταξύ των οποίων και του πρώην συμπαίκτη του ΛεΜπρον Τζέιμς, ο οποίος του είχε πει: «Βοήθησες πολλούς ανθρώπους σήμερα. Είναι σημαντικό».

«Αυτό ήταν πολύ δυνατό για μένα. Όχι μόνο γιατί ο Τζέιμς είναι ο καλύτερος αθλητής και ο καλύτερος παίκτης του μπάσκετ στον κόσμο, αλλά γιατί η επιρροή του η υποστήριξή του ήταν πολύ σημαντικά για μένα», είπε ο 29χρονος παίκτης.

Στο άρθρο του εκείνο ο Λαβ είχε πει ότι μετά από την κρίση πανικού ζήτησε τη βοήθεια ενός ειδικού και δουλεύει πάνω στην καταπολέμηση του άγχους.

«Όλοι περνάμε κάτι που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε. Δεν έχουν σημασία οι συνθήκες, όλοι μεταφέρουμε πράγματα που μας πληγώνουν και μπορούν να μας βλάψουν εάν τα κρατήσουμε θαμμένα μέσα μας. Δεν μιλάμε για το μέσα μας, δεν ασχολούμαστε πραγματικά να γνωρίσουμε τους εαυτούς μας και δεν δίνουμε την ευκαιρία όλα αυτά να τα μάθουν και άλλου που τα έχουν ανάγκη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ