ΠΡΟΣΩΠΑ

Η μουσουλμάνα που «χαμογέλασε μπροστά στον φανατισμό» και έγινε viral

Η μουσουλμάνα που «χαμογέλασε μπροστά στον φανατισμό» και έγινε viral
Instagram/shaymaadarling

Η Shaymaa Ismaa'eel βρισκόταν σε ένα συνέδριο του Ισλαμικού Κύκλου της Βόρειας Αμερικής στην Ουάσιγκτον, όταν είδε μια ομάδα διαδηλωτών με πλακάτ κατά της μουσουλμανικής πίστης και του Μωάμεθ και αποφάσισε να αντισταθεί με τον δικό της, θαρραλέο, τρόπο.

Η πρώτη της αντίδραση ήταν να ζητήσει από τη φίλη της να τη βγάλει μια φωτογραφία. Η Shaymaa τότε στάθηκε μπροστά τους και χαμογέλασε.

«Ήθελα πραγματικά να καταπολεμήσω το μίσος τους με ειλικρίνεια και ευγένεια. Ήθελα να δουν το πρόσωπό μου. Αν περνούσα απλά από μπροστά τους, δεν θα ήταν αρκετό» αναφέρει η 24χρονη στο CNNi.

Η Shaymaa Ismaa'eel είναι θεραπεύτρια παιδιών με αυτισμό και δημοσίευσε τη φωτογραφία, που έγινε αμέσως viral, γράφοντας μία φράση του Προφήτη Μωάμεθ: «Η καλοσύνη είναι ένα σημάδι της πίστης. Αυτοί που δεν είναι καλοί, δεν έχουν πίστη».

Η φωτογραφία κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 290.000 likes στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/BwhqBVHAeSt

«Περπατούσε ενώ συνέχιζαν να φωνάζουν συνθήματα μίσους και ρώτησα έναν αστυνομικό αν μπορώ να σταθώ μπροστά τους. Εκείνος μου είπε “όχι αυτή τη στιγμή”. Ένιωσα σαν τον μεγαλύτερο επαναστάτη. Χαμογέλασα τόσο πολύ που ένας από αυτούς άρχισε να στρέφει τα συνθήματά του προς εμένα» αναφέρει η 24χρονη.

Ενώ συμπλήρωσε: «Μου φώναξε πωςτο πρόσωπό σου πρέπει να καλυφθεί. Ξέρεις ότι είναι αίρεση όταν περπατάς φορώντας χιτζάμπ”».

Η ίδια τόνισε πως είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων και απλά έχει μείνει έκπληκτη με το πόση υποστήριξη έχει δεχθεί λόγω της φωτογραφίας της.

This photo went viral when a woman 'smiled in the face of bigotry' by Gianluca Mezzofiore, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ