ΠΡΟΣΩΠΑ

Κατερίνα Αναστασίου: Η Ελληνίδα που ηγείται του ευρωψηφοδελτίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Αυστρίας

Κατερίνα Αναστασίου: Η Ελληνίδα που ηγείται του ευρωψηφοδελτίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Αυστρίας
Facebook/Katerina Anastasiou

Η Κατερίνα Αναστασίου, η Ελληνίδα που ηγείται του ευρωψηφοδελτίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Αυστρίας (KPOE-plus) παραχώρησε συνέντευξη στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Αυστρίας ORF.

Μίλησε για τις ευρωεκλογές, για τις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος της Αυστρίας σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ αναφέρθηκε και στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα.

Τόνισε, ότι προτεραιότητα είναι να διασφαλιστεί η διεύρυνση της δημοκρατίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διότι -όπως είπε- το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη μορφή που έχει σήμερα είναι στην πραγματικότητα μισό κοινοβούλιο: δεν μπορεί να ψηφίσει νόμους και δεν μπορεί να εγκρίνει τον προϋπολογισμό.

Όσον αφορά την πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα ανέφερε πως: «Οι κοινωνικές περικοπές άρχισαν το 2010 με την εισβολή της τρόικας στην Ελλάδα. Στην πραγματικότητα της επιβλήθηκαν. Η Ελλάδα αναγκάστηκε να κάνει αυτές τις κοινωνικές περικοπές. Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει πολύ υψηλά χρέη και όσο δεν μιλάμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για κούρεμα του χρέους, θα είναι πολύ δύσκολο να βγει από αυτήν την κατάσταση».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της ανέφερε πως το Κομμουνιστικό Κόμμα της χώρας δεν τάσσεται υπέρ της εξόδου από την ΕΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ