ΠΡΟΣΩΠΑ

Φάκελος Ρινοπλαστική: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Φάκελος Ρινοπλαστική: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η λειτουργική ρινοπλαστική αποτελεί εδώ και χρόνια την πρώτη σε ζήτηση επέμβαση πλαστικής προσώπου παγκοσμίως. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να προβούν σε μια διορθωτική ρινοχειρουργική επέμβαση, τόσο για αισθητικούς όσο και για λειτουργικούς λόγους (βελτίωση της αναπνοής τους).

Επιλέγοντας, επί των κατάλληλων ενδείξεων, αυτή τη διαδικασία προάγουν συνολικά την ποιότητα ζωής τους. Η κ. Ειρήνη Μάντζαρη, Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος και αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μετεκπαίδευση στη Λειτουργική και Επανορθωτική Ρινοπλαστική, απαντά στο CNN Greece για όλα όσα αφορούν στη λειτουργική ρινοπλαστική.

Τι επιτυγχάνεται με μία επέμβαση λειτουργικής ρινοπλαστικής;

Με την επέμβαση της λειτουργικής ρινοπλαστικής επιτυγχάνονται ταυτόχρονα η ελεύθερη ρινική αναπνοή και η βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης της μύτης. Το πλέον συχνό εξωτερικό χαρακτηριστικό της μύτης που οι Έλληνες (άνδρες και γυναίκες) ζητούν να εξαλείψουν είναι ο ύβος ή αλλιώς «καμπούρα» της μύτης. Άλλα συχνά αισθητικά προβλήματα αποτελούν η «πεσμένη προς το άνω χείλος» ή η πλατιά κορυφή, η υπέρ-προβολή της κορυφής (μακριά, μεγάλη μύτη), η αποκλίνουσα (στραβή) μύτη, καθώς και δυσμορφίες που προέρχονται από προηγούμενες αποτυχημένες επεμβάσεις ή από κακώσεις.

Ποιος είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για μια λειτουργική ρινοπλαστική; Σε ποιους απευθύνεται;

Στόχος οποιασδήποτε αισθητικής επέμβασης είναι η βελτιστοποίηση της εικόνας του εαυτού μας, πρωτίστως στα δικά μας μάτια. Η λειτουργική ρινοπλαστική αποτελεί μία επέμβαση που χαρίζει εντυπωσιακά αποτελέσματα, στοχεύοντας σε μία πλήρως λειτουργική και καλαίσθητη μύτη, βάσει των μοναδικών χαρακτηριστικών κάθε ατόμου. Για το λόγο αυτό δεν «αλλοιώνει» τα χαρακτηριστικά αλλά «ομορφαίνει» το πρόσωπο, κάνοντάς το πιο αρμονικό.

Οποιοσδήποτε άνθρωπος νιώθει πως η μύτη του δεν εναρμονίζεται με το σύνολο του προσώπου του, μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει έναν κατάλληλο υποψήφιο για τη διενέργεια της επέμβασης αυτής. Ο ρόλος ενός έμπειρου ΩΡΛ χειρουργού είναι να βοηθάει τους ασθενείς του να κατανοήσουν την αξία της σωστής αναπνευστικής λειτουργίας αλλά και της συμμετρίας στο πρόσωπό τους, και να καταλήξουν μαζί στο χειρουργικό πλάνο που ανταποκρίνεται πλήρως στις ξεχωριστές ανάγκες τους.

Εξάλλου, το ζητούμενο δεν είναι απαραίτητα η δημιουργία της «τέλειας» μικρής- τύπου «γαλλικής» - μύτης, αλλά της μύτης που εναρμονίζεται απόλυτα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε προσώπου, ώστε ο ασθενής να αισθάνεται οικεία και πλήρως ικανοποιημένος με τη νέα εικόνα του.

Τι πρέπει να προηγηθεί της επέμβαση λειτουργικής ρινοπλαστικής;

Από τα πλέον σημαντικά στάδια της διαδικασίας είναι η προ-εγχειρητική συνάντηση με τον ιατρό. Σε αυτή τη συνάντηση, ο ρινοχειρουργός θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τους στόχους που επιθυμείτε να πετύχετε μέσω της επέμβασης, καθώς και τι είναι πρακτικά εφικτό και άρτιο για τις εξατομικευμένες ανάγκες σας.

Ο ιατρός θα καταγράψει το ιατρικό ιστορικό σας, θα εξετάσει την ανατομία της μύτης αλλά και ολόκληρου του προσώπου σας, θα κρίνει ποιες εξετάσεις είναι απαραίτητο να διενεργηθούν προεγχειρητικά και θα σας δώσει τις κατάλληλες προ-εγχειρητικές οδηγίες.

Τι να αναμένετε μετά την επέμβαση λειτουργικής ρινοπλαστικής;

Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι ορατά άμεσα λίγες μόλις ημέρες μετά το χειρουργείο, με την αφαίρεση του εξωτερικού νάρθηκα, ενώ η μύτη «τελειοποιείται» λίγους μήνες αργότερα, μετά την πλήρη υποχώρηση του οιδήματος. Το βασικό πλεονέκτημα είναι πως ακόμα και ελάχιστες ημέρες μετά την επέμβαση η μύτη δεν αναγνωρίζεται ως «χειρουργημένη» από κάποιον εξωτερικό παρατηρητή.
Μετά το χειρουργείο εφαρμόζεται ειδικός νάρθηκας για 8-10 ημέρες. Η επιστροφή στην εργασία και την καθημερινότητα μπορεί να γίνει σχεδόν άμεσα. Ακολουθώντας τις εξατομικευμένες μετεγχειρητικές οδηγίες του ιατρού, ο ασθενής δεν περιορίζεται ιδιαίτερα στην καθημερινότητά του από τις πρώτες κιόλας ημέρες.

Έμφαση στη λεπτομέρεια

Σύμφωνα με την εξειδικευμένη ρινοχειρουργό Δρ. Ειρήνη Μάντζαρη «η ρινοπλαστική είναι μια επέμβαση χωρίς πόνο με αρκετά εύκολη και σύντομη μετεγχειρητική πορεία. Συνεπώς ο υποψήφιος δεν έχει λόγο να ανησυχεί ή να αποθαρρύνεται».

Η μύτη αποτελεί ένα από τα κυριότερα στοιχεία του προσώπου, επομένως ο ιατρός που θα επιμεληθεί τη νέα της όψη, οφείλει να δώσει έμφαση στη λεπτομέρεια. Η Δρ. Ειρήνη Μάντζαρη, Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος και αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μετεκπαίδευση στη Λειτουργική και Επανορθωτική Ρινοπλαστική, διαθέτει μεγάλη εμπειρία και αγαπά ιδιαίτερα τον τομέα αυτό.

Όπως η ίδια αναφέρει, «η χειρουργική τεχνική και η εμπειρία του χειρουργού να χειριστεί συνολικά τη μύτη, από τη ράχη έως τη κορυφή της, είναι τα εργαλεία που θα δώσουν το αποτέλεσμα της επιτυχημένης ρινοπλαστικής, της άριστης αναπνοής και όσφρησης». Σύμφωνα με την ιατρό, η έμφαση στη λεπτομέρεια είναι αυτή που κάνει τη διαφορά και εγγυάται την επιτυχία της επέμβασης.

Εάν η Λειτουργική και Αισθητική βελτίωση της μύτης σας ανήκει στις ανάγκες και επιθυμίες σας, απευθυνθείτε σε έναν ιατρό που θα μπορεί να αντιληφθεί πλήρως τις ανάγκες σας και να σας δώσει το αποτέλεσμα που αρμόζει στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

pic1

Δρ. Ειρήνη Μάντζαρη

https://orlplastic.gr/

Λ. Πεντέλης 2, 152 34, Χαλάνδρι

210.68.33.193

info@orlplastic.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ