ΠΡΟΣΩΠΑ

«Φώναζε με όση δύναμη του είχε μείνει»: Η σύζυγος του Κώστα Αρβανίτη για τον ήρωα - ψαρά

«Φώναζε με όση δύναμη του είχε μείνει»: Η σύζυγος του Κώστα Αρβανίτη για τον ήρωα - ψαρά
Facebook

Η σύζυγος του Κώστα Αρβανίτη, του ήρωα - ψαρά που έσωσε δεκάδες ανθρώπους από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που είχε ζήσει τότε.

Ο κ. Αρβανίτης όταν είδε τους καπνούς να σκεπάζουν την περιοχή, αγνόησε τους δυνατούς ανέμους, πήρε τη γυναίκα του, τον γιο του και τον ναύτη του και βγήκαν στη φουρτουνιασμένη θάλασσα να αναζητήσουν την Κατερίνα που είχε πέσει στο νερό για να γλιτώσει από τις φλόγες.

«Ο καπετάν Κώστας ήταν άρρωστος, όμως φώναζε με όση δύναμη του είχε αφήσει ο καρκίνος που τον ταλαιπωρούσε» λέει η σύζυγός του, Χρύσα.

«Αυτό ήταν ο Κώστας, ένας καπετάνιος. Σε όλη του την ζωή. Στην οικογένειά του, στην δουλειά του! Έμπαινε μπροστά. Ήταν γεμάτη η ζωή μας, μια περιπέτεια. Σίγουρα είχε και άλλα πράγματα να ζήσει αλλά και μέχρι εδώ ήταν εντάξει! Δεν πρόκειται να τον ξεχάσουμε ποτέ», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η Χρύσα Αρβανίτη.

Περιγράφοντας εκείνη τη δραματική μέρα η σύζυγος του καπετάνιου αναφέρει πως:

«Ήταν άρρωστος. Δεν είχε γίνει καλά. Κατεβήκαμε είδαμε τη φωτιά, έτσι ξεκινήσαμε και είδαμε πράγματα που ούτε στην πιο τρελή μας φαντασία, δηλαδή άνθρωποι στη θάλασσα, κραυγές, εκρήξεις».



«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρώτο ζευγάρι που πήραμε, ήταν 17χρονα. Ο Δημήτρης και η Κυριακή. Δεν έχω δει σε μάτια ανθρώπων περισσότερη απελπισία και φόβο», λέει η χήρα του Κώστα Αρβανίτη.

Οι ψαράδες της Νέας Μάκρης ζητούν το καΐκι του, τον «Ταξιάρχη», να παραμείνει δεμένο στο λιμάνι, ως σύμβολο προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο σε μία από τις τραγικότερες ημέρες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Ο Κώστας Αρβανίτης πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 70 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ