ΠΡΟΣΩΠΑ

Παιδί - θαύμα: 9χρονος αποφοιτά από το πανεπιστήμιο και ετοιμάζεται για διδακτορικό

Παιδί - θαύμα: 9χρονος αποφοιτά από το πανεπιστήμιο και ετοιμάζεται για διδακτορικό
Instagram

Ένα παιδί - «θαύμα» από το Βέλγιο ετοιμάζεται να πάρει το πτυχίο του στην ηλικία των μόλις… εννέα ετών!

Ο Laurent Simons σπουδάζει ηλεκτρολόγος μηχανικός -ένας δύσκολος τομέας ακόμη και για ενηλίκους- στο Πολυτεχνείο του Αϊντχόφεν. Με τους εκπαιδευτικούς να τον χαρακτηρίζουν ως «απλά εξαιρετικό», ο μικρός ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τις σπουδές του τον Δεκέμβριο.

Έπειτα, σχεδιάζει να συνεχίσει με διδακτορικό πάνω στο ίδιο αντικείμενο και παράλληλα θα σπουδάζει ιατρική!

Οι γονείς του, Lydia και Alexander Simons, δήλωσαν στο CNNi ότι νόμιζαν πως οι παππούδες του γιου τους ήταν υπερβολικοί όταν έλεγαν ότι έχει «χάρισμα». Σύντομα ωστόσο, οι δάσκαλοί του συμφώνησαν, καθώς παρατήρησαν κάτι πολύ ιδιαίτερο. Για να επιβεβαιωθούν, του έκαναν το ένα τεστ μετά το άλλο.

«Μας είπαν πως είναι σαν σφουγγάρι» ανέφερε ο πατέρας του.

Παρά το γεγονός πως ο μικρός προέρχεται από μία οικογένεια γιατρών, οι γονείς του δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί ο Laurent μαθαίνει τόσο γρήγορα και εύκολα.

https://www.instagram.com/p/B1REhOxFlO3

Ωστόσο, η μητέρα του έχει αναπτύξει τη δική της… θεωρία: «Έτρωγα πολύ ψάρι όταν ήμουν έγκυος» δήλωσε γελώντας.

Το Πολυτεχνείο επέτρεψε στον 9χρονο να ολοκληρώσει τις σπουδές του γρηγορότερα από τους υπόλοιπους φοιτητές:

«Δεν είναι ασυνήθιστο» δηλώνει από την πλευρά του ο καθηγητής Sjoerd Hulshof.

Και εξηγεί: «Οι ιδιαίτεροι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν σε ένα ειδικό πρόγραμμα αρκεί να έχουν καλό λόγο που θέλουν να το κάνουν. Κάπως έτσι βοηθάμε και αυτούς που συμμετέχουν σε αθλήματα».

Επιπλέον, ο Hulshof χαρακτηρίζει τον Laurent ως έναν «καταπληκτικό μαθητή», τονίζοντας ότι «είναι ο πιο γρήγορος μαθητής που είχαμε ποτέ. Δεν είναι μόνο υπερβολικά ευφυής. Είναι και ένα πολύ συμπαθητικό αγόρι».

Ο 9χρονος από την πλευρά του είπε πως το αγαπημένο του μάθημα είναι η ηλεκτρολογία και ότι επίσης «θα σπουδάσει λίγη ιατρική».

Η πρόοδός του δεν έχει περάσει απαρατήρητη και σύμφωνα με τους γονείς του, ήδη έχει μερικές προτάσεις από μερικά αξιοπρεπέστατα πανεπιστήμια.

Παρότι ο μικρός μπορεί να μαθαίνει εξαιρετικά γρήγορα, οι γονείς του φροντίζουν να είναι πολύ προσεκτικοί και τον αφήνουν να διασκεδάζει.

«Δεν θέλουμε να γίνει πολύ σοβαρός. Κάνει ό,τι του αρέσει. Πρέπει απλά να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ του να είναι παιδί και των ταλέντων του» αναφέρει ο Alexander.

Σε αντίθεση με άλλα παιδιά στην ηλικία του, ο Laurent ξέρει ήδη τι θέλει να κάνει στη ζωή του: να αναπτύξει τεχνητά όργανα.

Nine-year-old child genius to graduate university / By Jack Guy, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ