ΠΡΟΣΩΠΑ

Μις Αμερική 2020: Η 24χρονη βιοχημικός που έσπασε τα στερεότυπα

Μις Αμερική 2020: Η 24χρονη βιοχημικός που έσπασε τα στερεότυπα
AP Photo/Charles Krupa

Μία βιοχημικός από τη Βιτζίνια είναι η νικήτρια του διαγωνισμού για την ανάδειξη της Μις Αμερική 2020 στον χθεσινό διαγωνισμό ομορφιάς που κατάφερε να συντρίψει πολλά στερεότυπα.

 

Η Καμίλ Σρίερ (Camille Schrier) κέρδισε επάξια το στέμμα ανάμεσα στις άλλες 49 συνδιαγωνιζόμενές της στον τελικό που έγινε την Πέμπτη στο Κονέκτικατ.

Φορώντας τη λευκή στολή της, η 24χρονη άφησε άφωνη την κριτική επιτροπή με ένα εντυπωσιακό πείραμα χημείας.

Η 24χρονη Σρίερ κέρδισε υποτροφία αξίας 50.000 δολαρίων καθώς και τον τίτλο της Μις Αμερική για έναν χρόνο, με τις υποχρεώσεις αλλά και τα προνόμια που αυτός συνεπάγεται.

Κατά την αποδοχή του στέμματος η 24χρονη βιοχημικός δήλωσε πως ελπίζει να «σπάσει τα στερεότυπα σχετικά με το σημαίνει να είσαι Μις Αμερική το 2020».

Η Σρίερ έχει δύο πτυχία στις φυσικές επιστήμες και αυτήν την εποχή κάνει το ντοκτορά της στην φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια.

Αλλαγή πορείας

Η νίκη της Σρίερ θεωρείται από πολλούς ως ένα ακόμη προοδευτικό βήμα ενός διαγωνισμού που προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να απεκδυθεί τον χαρακτηρισμό «διαγωνισμός ομορφιάς».

Από πέρυσι, οι διοργανωτές προσπαθούν να επανασυστήσουν την εικόνα του με κινήσεις όπως η κατάργηση της δοκιμασίας με τα μαγιό και η επανεξέταση των κριτηρίων με βάση τα οποία γίνονται δεκτές οι συμμετοχές.

Οι διαγωνιζόμενες πλέον είναι υποχρεωμένες να αναδείξουν τα ταλέντα τους και να μιλήσουν με τη μορφή μιας μικρής συνέντευξης για τις επιθυμίες και τα όνειρά τους αλλά και το πώς σκοπεύουν να αξιοποιήσουν τον τίτλο της Μις Αμερική σε περίπτωση που τον κατακτήσουν.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, αυτές οι αλλαγές ενθάρρυναν πολύ περισσότερες γυναίκες να συμμετέχουν, αναφέρει το BBC.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ