ΠΡΟΣΩΠΑ

Στον δρόμο που χάραξε η Γκρέτα: Δριμύ «κατηγορώ» 15χρονης κατά πολιτικών στο Νταβός

Στον δρόμο που χάραξε η Γκρέτα: Δριμύ «κατηγορώ» 15χρονης κατά πολιτικών στο Νταβός
AP Photo

Η έφηβη Ότομν Πελτιέρ είναι ακτιβίστρια και εδώ και καιρό δεν διστάζει να εξαπολύει πυρά κατά των ηγετών του κόσμου, οι οποίοι, σύμφωνα με την ίδια, δεν κάνουν αρκετά για την κλιματική αλλαγή.

Η 15χρονη σύμμαχος της Γκρέτα Τούνμπερκ κατάγεται από το Οντάριο και στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός μίλησε για την ανησυχία της όσον αφορά στην αδυναμία των πολιτικών να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Η Πελτιέρ εδώ και οκτώ χρόνια ασκεί πιέσεις στους πολιτικούς για να αναλάβουν δράση, τονίζοντας ότι το καθαρό πόσιμο νερό στις αυτόχθονες κοινότητες πρέπει να διαφυλαχθεί. Μάλιστα, έχει απευθύνει έκκληση και στα Ηνωμένα Έθνη και στον Καναδό πρωθυπουργό, Τζάστιν Τριντό, να πετύχουν τους στόχους που είχαν θέσει εξαρχής, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της καναδικής Huffington Post.

Δίπλα της στο βήμα του Νταβός βρέθηκαν οι νεαρές ακτιβίστριες Γκρέτα Τούνμπεργκ και Νατάσα Μουάνσα, καθώς και ο ακτιβιστής Σαλβαδόρ Γκόμεζ - Κόλον.

Η Ότομν Πελτιέρ ανέφερε, κατά την ομιλία της, ότι έχει λάβει υποστήριξη από ορισμένους πολιτικούς. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι υπάρχουν πολλοί ομόλογοί τους που συνεχίζουν να μην της δίνουν την προσοχή που χρειάζεται.

«Μοιάζει σαν να μην πιστεύουν ότι η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική. Είναι όμως. Και δεν το καταλαβαίνουν» ανέφερε η 15χρονη.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι πιστεύει πως η ηλικία της παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο σοβαρά την παίρνουν:

«Προσωπικά, δεν νιώθω πως με ακούνε οι πολιτικοί. Όσον αφορά στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να τραβήξω την προσοχή τους και να τους κάνω να με ακούσουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ