ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο τερματοφύλακας των 150 κιλών που έφαγε κρεατόπιτα την ώρα του αγώνα (vid)

Ο τερματοφύλακας των 150 κιλών που έφαγε κρεατόπιτα την ώρα του αγώνα (vid)
Reuters / Andrew Couldridge

Μέχρι και πριν από περίπου έναν μήνα, ο Γουέιν Σο ήταν γνωστός μόνο στους γονείς και τους συγγενείς του, στους οπαδούς της Σάτον, σε κάποιους από τους 44.000 κατοίκους της ομώνυμης πόλης που βρίσκεται έξω από το Λονδίνο και προφανώς στα φαστφουντάδικα της περιοχής... Από τον περασμένο Ιανουάριο τον γνωρίζουν ποδοσφαιρόφιλοι (και όχι μόνο) σε όλο τον κόσμο και από χθες έχει γίνει καλτ ήρωας. Ίσως, όμως, όχι και για τόσο αθώο λόγο...

Ο Σο είναι ο τερματοφύλακας της ερασιτεχνικής Σάτον που κόντρα σε όλα τα προγνωστικά έφτασε μέχρι τον πέμπτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας και αντιμετώπισε την Άρσεναλ, από την οποία και αποκλείστηκε χάνοντας 2-0.

Πέρα από το γεγονός ότι ούτως ή άλλως η Σάτον έγραψε ιστορία καθώς έφτασε τόσο μακριά στον θεσμό (αποκλείοντας κατά σειρά Ντάρτφορντ, Τσέλτεναμ, Γουίμπλεντον και Λιντς), ο Σο απέκτησε... έξτρα φήμη για συγκεκριμένους λόγους.

Οι δύο πρώτοι ήταν γνωστοί από τον Ιανουάριο, όταν η Σάτον είχε επικρατήσει της Λιντς και του είχαν χαρίσει πρωτοσέλιδα. Αφορούσαν την ηλικία και το βάρος του. Διότι προφανώς δεν είναι συνηθισμένο για έναν τερματοφύλακα, ακόμα και ερασιτεχνικής ομάδας να είναι 45 ετών. Και καλά τα παραπανίσια χρόνια. Αλλά τα 150 είναι πραγματικά κάτι το πρωτάκουστο για αθλητή...

Ο Γουέιν Σο το είχε ωστόσο καμάρι, καθώς όπως δήλωνε «είμαι καλός τερματοφύλακας, μεγάλο μου προσόν είναι ότι καλύπτω όλο το τέρμα». Και κάπως έτσι είχε καταφέρει μέχρι πρότινος να είναι η αγαπημένη φιγούρα των οπαδών της Σάτον και τελευταία όσων τον έμαθαν από τα δημοσιεύματα προς τιμήν του.

Ο τρίτος λόγος για τον οποίο το όνομά του μας απασχολεί πολύ αφορά ένα περιστατικό που σημειώθηκε στο επίμαχο παιχνίδι της Δευτέρας με την Άρσεναλ. Στο 83' του αγώνα και ενώ ο προπονητής του είχε κάνει όλες τις αλλαγές και ο ίδιος γνώριζε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να αγωνιστεί, ο Σο ξετύλιξε μια κρεατόπιτα και άρχισε να... μασουλάει στον πάγκο on camera.

Αστείο περιστατικό θα πείτε και όντως είναι. Το θέμα, όμως, είναι ότι η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν το βρήκε εξίσου αστείο όταν διαπίστωσε πως στοιχηματική εταιρία πρόσφερε πριν το ματς στοίχημα με απόδοση «9» (8/1) ότι σε κάποιο σημείο του αγώνα, η κάμερα θα πιάσει τον Σο να τρώει στον πάγκο!

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι έφαγε απλά γιατί πεινούσε. «Ο προπονητής είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές. Ήξερα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να παίξω και δεν είχα φάει όλη μέρα. Είναι απλό. Αλλωστε δεν μας επιτρέπεται να στοιχηματίσουμε»...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ