ΣΠΟΡ

NBA: Η ώρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο (vid)

NBA: Η ώρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο (vid)
Στο θρυλικό United Center του Σικάγο η επιστροφή σε δράση του Γιάννη Αντετοκούνμπο (αρ.) ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / TANNEN MAURY

Η επιστροφή στους αγώνες για το Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι πραγματικότητα. Μετά τις προπονήσεις, ήρθε η ώρα για το Γιάννη να αγωνιστεί σε φιλικό προετοιμασίας με τους Μπουλς στο Σικάγο, προσπαθώντας να βρει τα πατήματά του μετά το σοκ του ξαφνικού θανάτου του πατέρα του.

Το πρώτο βήμα έγινε με την επιστροφή του στις προπονήσεις των Μιλγουόκι Μπακς. Όμως ο Giannis δεν ήταν έτοιμος ακόμη να αγωνιστεί και έτσι δεν έπαιξε με τους Πέισερς στην έδρα των "ελαφιών" στο 2ο από τα 4 φιλικά προετοιμασίας, που δίνει η ομάδα.

2016 12 16T013453Z 1987976967 NOCID RTRMADP 3 NBA CHICAGO BULLS AT MILWAUKEE BUCKS


(Κόντρα στους Μπουλς ο πρώτος αγώνας του Γιάννη Αντετοκούνμπο - Πηγή: REUTERS / BENNY SIEU-USA TODAY Sports)

Πλέον όμως είναι έτοιμος και τα ξημερώματα (03.00) στο United Center στο Σικάγο θα παίξει κόντρα στους Μπουλς. Ο προπονητής του, Τζέισον Κιντ επιβεβαίωσε τη χρησιμοποίηση του για λίγα πάντως λεπτά, ώστε να τον εντάξει ομαλά και πάλι στην ομάδα.

"Νομίζω ότι είναι χαρούμενος" θα πει στην κάμερα της ομάδας ο κόουτς Κιντ. "Είναι αυτό για το οποίο δούλευε όλο το καλοκαίρι. Για να βρεθεί στο γήπεδο και να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο. Είμαστε ανυπόμονοι, νομίζω και εκείνος, για την "επιστροφή" του. Θα ξεκινήσει απόψε και λογικά θα παίξει γύρω στα 20 λεπτά. Σταδιακά θα ανεβάσουμε το χρόνο και θα τον εντάξουμε πλήρως. Όλοι είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε πάλι μαζί".

17414272


(Προσπάθεια του Αντετοκούνμπο από τα ματς με το Σικάγο πέρυσι - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / TANNEN MAURY)

Οι Μπακς είναι μια μέτρια ομάδα δίχως το Γιάννη Αντετοκούνμπο, και αυτό φάνηκε και στα δύο πρώτα φιλικά, στα οποία έχασαν 106-104 στο Ντάλας και 104-86 από την Ιντιάνα στο γήπεδο τους. Τελευταίο φιλικό θα είναι στις 13 Οκτωβρίου στο BMO Harris Bradley Center με τους Πίστονς και η πρεμιέρα για το NBA στις 18 Οκτωβρίου στο θρυλικό Μπόστον Γκάρντεν με τους Σέλτικς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ