ΣΠΟΡ

Στην Ελλάδα ο «άρχοντας των κρίκων» Λευτέρης Πετρούνιας

Στην Ελλάδα ο «άρχοντας των κρίκων» Λευτέρης Πετρούνιας
Ο χρυσός Λευτέρης Πετρούνιας επέστρεψε στην Ελλάδα ΑΠΕ ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Με το 2ο χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στις αποσκευές του, επέστρεψε στην Ελλάδα ο κορυφαίος αθλητής του κόσμου στους κρίκους, Λευτέρης Πετρούνιας. Τον Έλληνα Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή υποδέχθηκαν συγγενείς, φίλοι και η ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού.

Λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι ο Λευτέρης Πετρούνιας βγήκε στις αφίξεις του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, με το «χρυσό κρίκο» ανά χείρας και την αγκαλιά της μητέρας του Σοφίας να τον περιμένει.

18572270


(Αγκαλιά στον Λευτέρη Πετρούνια από τη μητέρα του και το θείο του - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ)

Κοντά οι συγγενείς του, ο καλός του φίλος και πρωταθλητής του ύψους Κυριάκος Ιωάννου, οι εκπρόσωποι των χορηγών του, ενώ από το πλευρό του δεν έφευγε στιγμή και ο προπονητής του Δημήτρης Ράφτης.

18572273


(Το δίδυμο της επιτυχίας, Ράφτης-Πετρούνιας - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ)

Τα συγχαρητήρια της πολιτικής ηγεσίας μετέφερε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ενώ ο Λευτέρης Πετρούνιας δήλωσε στο ραδιόφωνο του Sport24 103,3 ότι θα συνεχίσει τη συλλογή μεταλλίων.

18572261


(Η αναμνηστική φώτο του Πετρούνια με τον υφυπουργό Αθλητισμού δίπλα του - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ)

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό το αποτέλεσμα, γιατί καταφέραμε να διατηρήσουμε τον τίτλο, για δεύτερη χρονιά. Είναι ένα επίτευγμα που πάντα ήθελα να το πετύχω και το ονειρευόμουν. Να έχουμε την υγεία μας, για να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο, για να συνεχίσουμε να φέρνουμε επιτυχίες και να κάνουμε υπερήφανους τους Έλληνες».

18572274


(Παραμονή στην κορυφή και το 2018 θέλει ο Λευτέρης Πετρούνιας - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ)

«Ξεκινάει μία χρονιά το 2018, αφού πρώτα ξεκουραστούμε, που έχουμε Μεσογειακό, Ευρωπαϊκό, Παγκόσμιο και δύο – τρία World Cup, που θέλουμε να τα κερδίσουμε όλα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ