ΣΠΟΡ

Τέννις: Η μεγαλύτερη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά (vid)

Τέννις: Η μεγαλύτερη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά (vid)
Πρώτος μεγάλος ημιτελικός για τον Στέφανο Τσιτσιπά με νίκη επί του ν.10 στον κόσμο Facebook/Stefanos Tsitsipas

Μετά τη Μαρία Σάκκαρη ήρθε η ώρα του Στέφανου Τσιτσιπά να τρελλάνει τον κόσμο του τέννις με την πρόκρισή του στα ημιτελικά του European Open στο Βέλγιο. Για να τα καταφέρει νίκησε το Γάλλο Γκοφέν, νούμερο 10 στον κόσμο (!)  2-1 σετ. Ο Τσιτσιπάς είναι τον πρώτο του ημιτελικό σε ATP Tour.

Ο Τσιτσιπάς είχε κάνει ήδη σπουδαία πορεία στην Αμβέρσα μπαίνοντας με αγωνες πρόκρισης στο κεντρικό ταμπλό και εκεί νικώντας τους Κουέβας - ν.33 έχοντας φτάσει στο ν.19 (6-1, 6-4), και Κάρλοβιτς - ν.51 (7-6 και εγκατάλειψη), αλλά η εμφάνιση του απέναντι στον Γκοφέν ήταν εκπληκτική.

Μάλιστα ο 19χρονος Έλληνας τεννίστας, που βρίσκεται στο ν.122 στην πρώτη του senior χρονιά, έχασε το πρώτο σετ 6-2 και φάνηκε να έχει εύκολη δουλειά ο Γκοφέν. Όμως η απάντηση του ήταν εκπληκτική. Πήρε και τα δύο επόμενα σετ στο τάι μπρέικ με 7-6 (7-1 και 7-4), ενώ στο κρίσιμο 3ο σετ θα μπορούσε να νικήσει στα ίσια τον Γάλλο αφού προηγήθηκε 5-4 και 6-5.

Στον ημιτελικό του Σαββάτου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Σβάρτσμαν (Αργεντινή ν.26)-Φερέρ (Ισπανία ν.31), έχοντας ήδη ξεπεράσει τον εαυτό του με την επικράτηση για πρώτη φορά επί αντιπάλου του top-10. Μάλιστα ο Τσιτσιπάς φλερτάρει πλέον με την είσοδο του στις πρώτες 100 θέσεις του ATP Ranking, κάτι που θα του επιτρέψει την απευθείας είσοδο στα κεντρικά ταμπλό των τουρνουά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ