ΣΠΟΡ

The Best: Κορυφαίος και πάλι ο Κριστιάνο Ρονάλντο (vid)

The Best: Κορυφαίος και πάλι ο Κριστιάνο Ρονάλντο (vid)
Κορυφαίος παίκτης του κόσμου ο Κριστιάνο Ρονάλντο ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANDY RAIN

Για 2η συνεχόμενη χρονιά ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου στο νέο διαγωνισμό της FIFA, «The Best». Ο Ζινεντίν Ζιντάν ήταν ο καλύτερος προπονητής, ενώ οι αστραφτεροί καλεσμένοι έδωσαν λάμψη στο γκαλά του Λονδίνου.

Ο Πορτογάλος επιθετικός, κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας, το Champions League και το πρωτάθλημα κόσμου με τη Ρεάλ Μαδρίτης στην σεζόν 2016-2017. Ο Κριστιάνο επιβεβαίωσε έτσι και τα προγνωστικά, στα οποία ήταν το απόλυτο φαβορί, κερδίζοντας στον «τελικό» τους Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ, που ήταν η τελική 3άδα μέσα από 24 υποψηφίους.

18630633


(2ο τρόπαιο για τον Κριστιάνο Ρονάλντο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANDY RAIN)

Τα κριτήρια επιλογής αφορούν την αθλητική επίδοση των ποδοσφαιριστών, καθώς και τη γενικότερη συμπεριφορά τους εντός κι εκτός γηπέδου μεταξύ 20 Νοεμβρίου 2016 και 2 Ιουλίου 2017, με τον CR7 να κερδίζει τις προτιμήσεις από τους ομοσπονδιακούς προπονητές των χωρών μελών της FIFA, τους αρχηγούς των εθνικών ομάδων, από δημοσιογράφους καθώς και από ψηφοφορία του κοινού στην ιστοσελίδα της FIFA (δείτε εδώ όλη την εκδήλωση στο κανάλι της FIFA στο You Tube)

18630616


(Μαραντόνα (αρ.) και Ρονάλντο (δ) ανακοίνωσαν το νικητή Κριστιάνο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANDY RAIN)

Μαραντόνα και Ρονάλντο (το φαινόμενο) ήταν αυτοί που ανακοίνωσαν το νικητή της διαδικασίας, ενώ οι οικογένειες Ρονάλντο και Μέσι ήταν δίπλα-δίπλα σε εξαιρετικό κλίμα.

18629947


(Μέσι και Ρονάλντο δίπλα δίπλα - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANDY RAIN)

18630443


(Ο Κρσιτιανίνο δίνει το χέρι του στον Μέσι υπό το βλέμμα του Κριστιάνο Ρονάλντο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANDY RAIN)

Κορυφαίος προπονητής αναδείχθηκε ο Ζινεντίν Ζιντάν (4 τρόπαια με τη Ρεάλ Μ) στην τελική 3άδα με τους Ιταλούς Αντόνιο Κόντε και Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

18630488


(Ο Ζιντάν με το τρόπαιο που πήρε από τα χέρια του Κλαούντιο Ρανιέρι - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANDY RAIN)

Στις γυναίκες καλύτερη παίκτρια ήταν η Ολλανδέζα Λίκε Μάρτινς της Μπαρτσελόνα και προπονήτρια η Σαρίνα Βίγκμαν της εθνικής Ολλανδίας.

18631073


(Το μήνυμα της Μάρτινς μαζί με τις συμπαίκτριές της στην εθνική - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANDY RAIN)

Υπήρξε ένα νέο βραβείο σε σχέση με την περυσινή πρώτη σεζόν, αυτό του καλύτερου τερματοφύλακα, που πήγε στον Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ο Ιταλός παρέλαβε το βραβείο του από τον Σμάιχελ και δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του.

18630538


(Δάκρυσε ο Μπουφόν στη σκηνή - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANDY RAIN)

Το βραβείο για το καλύτερο γκολ του 2016-2017 απονεμήθηκε στον Ολιβιέ Ζιρού (με τακουνάκι κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας). Το βραβείο για τους καλύτερους φιλάθλους κέρδισαν οι οπαδοί της Σέλτικ, ενώ το βραβείο fair play απονεμήθηκε στον Φρανσίς Κονέ της Ζμπρογιόβκα Μπρνο, ο οποίος έσωσε τη ζωή του τερματοφύλακα της Μποχέμιανς σε αγώνα του τσεχικού πρωταθλήματος.

18630521


(Ο Φορλάν (δ) δίνει το βραβείο στον Ζιρού - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANDY RAIN)

Τέλος η Ρεάλ Μ. είχε 5 παίκτες στην καλύτερη 11άδα της χρονιάς: Τζιανλουίτζι Μπουφόν, Ντάνι Άλβες, Λεονάρντο Μπονούτσι, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Λούκα Μόντριτς, Τόνι Κρόος, Αντρές Ινιέστα, Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Νεϊμάρ.

18630576


(Η κορυφαία 11άδα - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANDY RAIN)

Πολλές και λαμπερές ήταν οι παρουσίες στο γκαλά ενώ οι Kasabian διασκέδασαν με τα τραγούδια τους τους καλεσμένους της FIFA.

18629934


(Ο Σέρχιο Ράμος με την Πιλάρ Ρούμπιο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / FACUNDO ARRIZABALAGA)

18630368


(Ο Ελβετός διεθνής Γκρανίτ Τσάκα με την εντυπωσιακή σύντροφό του - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / FACUNDO ARRIZABALAGA)

18629780


(Και η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς στην εκδήλωση - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / FACUNDO ARRIZABALAGA)

18630027


(Οι Kasabian επί σκηνής - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANDY RAIN)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ