ΣΠΟΡ

NBA: Στα Top-10 Οκτωβρίου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (vids)

NBA: Στα Top-10 Οκτωβρίου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (vids)
Στα πρώτα top-10 της χρονιάς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / CJ GUNTHER)

Μπορεί οι Μπακς τα ξημερώματα να έχασαν σε 2ο συνεχόμενο παιχνίδι από τη Σάρλοτ και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να έμεινε για πρώτη φορά κάτω από τους 20 πόντους, όμως οι εμφανίσεις του τον Οκτώβριο τον έφεραν στα δύο πρώτα Top-10 της σεζόν στο NBA.

Στη σημαντικότερη κατηγορία, αυτή των κορυφαίων φάσεων, ο Γιάννης Αντετοτκούνμπο βρέθηκε ψηλά, στο ν.2 με τη διπλή του προσπάθεια στο τέλος του αγώνα με τους Μπλέιζερς: κλέψιμο, κάρφωμα στην επίθεση για το προσπέρασμα και εκπληκτική άμυνα με μπλοκ.

2017 11 01T012225Z 1696500136 NOCID RTRMADP 3 NBA OKLAHOMA CITY THUNDER AT MILWAUKEE BUCKS


(Στους κορυφαίους για τον Οκτώβριο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο - Πηγή: REUTERS / Benny Sieu-USA TODAY Sports)

Επίσης το κάρφωμα του στο καλάθι των Σέλτικς συμπεριλήφθηκε στο ν.6 των καλύτερων καρφωμάτων του μήνα Οκτωβρίου.

Ήττα στη Σάρλοτ

Μετά την ήττα από την Οκλαχόμα, το Μιλγουόκι έπαιξε back to back με τους Χόρνετς στη Σάρλοτ. Παρότι έκαναν ρεκόρ στο NBA με 19 εύστοχα τρίποντα και ο Κρις Μίντλετον ρεκόρ καριέρας με 43 πόντους, αποδείχθηκε ότι οι πόντοι του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι οι καθοριστικοί στο παιχνίδι των "ελαφιών".

Ο Giannis προτίμησε να βοηθήσει σε όλους τους άλλους τομείς, μένοντας στους 14 πόντους, αλλά έχοντας 13 (!) ριμπάουντς, 5 ασσίστ, 2 κλεψίματα και 2 κοψίματα. Επιπλέον έκανε γρήγορα 2 φάουλ, ενώ οι Χόρνετς βρήκαν τρόπο να τον περιορίσουν με προσαρμοσμένη άμυνα, αφήνοντας τον μόνο 32 λεπτά στο παρκέ. Τα "ελάφια" βρέθηκαν τελικά 5 πόντους πίσω και έχασαν με 126-121. Πλέον έχουν ρεκόρ 4-4 και τα ξημερώματα του Σαββάτου (01.00) πάιζουν στο Ντριτρόιτ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ