ΣΠΟΡ

Τέννις: «Σάρωσε» στα βραβεία ATP ο Ρότζερ Φέντερερ - ώρα για τελικούς (vid)

Τέννις: «Σάρωσε» στα βραβεία ATP ο Ρότζερ Φέντερερ - ώρα για τελικούς (vid)
Τρία βραβεία στο εφετινό Gala του τέννις για τον Ρότζερ Φέντερερ REUTERS/Eric Gaillard/File Picture

Ο Ρότζερ Φέντερερ κέρδισε τα περισσότερα βραβεία στο Gala του τέννις ATP, που έγινε στο Λονδίνο. Οι κορυφαίοι 8 τεννίστες της σεζόν, θα αναμετρηθούν τις επόμενες ημέρες (12-19/11) στην O2 Arena στους τελικούς του ATP World Tour ολοκληρώνοντας τη δράση στο τέννις ανδρών.

Η παρουσία του Ράφαελ Ναδάλ και του Ρότζερ Φέντερερ μαγνητίζει το κοινό του τέννις. Όμως ο Ελβετός ήταν ο μεγάλος νικητής των βραβείων της χρονιάς, που δόθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο Λονδίνο.

Ο Ρότζερ Φέντερερ κατέκτησε 3 βραβεία: αυτό του κορυφαίου παίκτη, που επέστρεψε από τραυματισμό, του Σπόρτσμαν της χρονιάς (13η φορά και 6η σερί / και στις δύο κατηγορίες ψηφίζουν οι τεννίστες), και του αγαπημένου παίκτη του κοινού (για 15η σερί σεζόν), ανεβάζοντας τον αριθμό των διακρίσεων του σε 36 από το 2003.

Ο τίτλος βέβαια του καλύτερου παίκτη έχει πάει δικαιωματικά (και αυτόματα) στο νούμερο 1 του κόσμου Ράφαελ Ναδάλ. Επίσης βραβεύτηκε ο προπονητής του Νοτιοαφρικανού Κέβιν Άντερσον (φιναλίστ στο US Open, έχασε από το Ναδάλ), Νέβιλ Γκούντγουιν, τα αδέλφια Μπομπ και Μάικ Μπράιαν ήταν οι αγαπημένοι του κοινού στο διπλό (13η σερί χρονιά) και ο Καναδός Ντένις Σαποβάλοφ "αστέρι του αύριο" και "πιο βελτιωμένος παίκτης".

Επίσης βραβεύτηκαν και τα κορυφαία τουρνουά του ATP World Tour, που για το 2017 ήταν το Indian Wells 1000, το Acapulco 500 και το τουρνουά Doha 250.

Η ώρα των τελικών

Από την Κυριακή έρχεται η ώρα των τελικών του ATP World Tour, με τη συμμετοχή των 8 κορυφαίων τεννιστών του κόσμου: Ναδάλ, Φέντερερ, Ζβέρεφ, Τιέμ, Τσίλιτς, Ντιμιτρόφ, Βαρίνκα και Γκοφέν ήταν στις 8 πρώτες θέσεις του Ranking, αφού οι τραυματισμοί κυρίως των Μάρεϊ και Ντζόκοβιτς δεν τους επέτρεψε να είναι εφέτος στην πρώτη 8άδα.

Τη θέση του τραυματία Βαβρίνκα θα πάρει το νούμερο 9 του κόσμου, Αμερικανός Τζακ Σοκ, ενώ Πάμπλο Καρένιο και Σαμ Κουέρι θα είναι οι «αναπληρωματικοί» σε περίπτωση, που αποσυρθεί κάποιος τελευταία στιγμή.

Οι 8 τεννίστες έχουν χωριστεί σε «ισχυρούς» και «αδύνατους» και σχηματίζουν ανά δύο 4άδες (επικεφαλής ο Ναδάλ και ο Φέντερερ). Αναμετρώνται μεταξύ τους και οι δύο πρώτοι σε κάθε γκρουπ δίνουν χιαστί ημιτελικούς.

ATP WORLD TOUR FINALS GROUPS


(Οι δύο όμιλοι - Πηγή: Wikipedia)

Ο νικητής θα εισπράξει 1.785.000$ και ο φιναλίστ 585.000$, ενώ τη δική τους μάχη δίνουν και οι πρώτοι 8 της παγκόσμιας κατάταξης στο διπλό. Η επιβλητική O2 Arena θα φιλοξενήσει το τελευταίο τουρνουά της σεζόν.

(Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ