ΣΠΟΡ

Super League: 15 ημέρες τιμωρία στο Χιμένεθ για τη χειρονομία του στο ντέρμπυ

Super League: 15 ημέρες τιμωρία στο Χιμένεθ για τη χειρονομία του στο ντέρμπυ
Ο Μανόλο Χιμένεθ δε θα κάτσει στον πάγκο της ΑΕΚ για 15 ημέρες ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Από τρεις αγώνες της ΑΕΚ θα λείψει τελικά ο Μανόλο Χιμένεθ, που τιμωρήθηκε με 15 ημέρες απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για την αποβολή του στο ντέρμπυ με τον Παναθηναϊκό την περασμένη Κυριακή στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League Σουρωτή και τη χειρονομία του προς τους οπαδούς των γηπεδούχων κατά την αποχώρησή του προς τα αποδυτήρια. 

Το πειθαρχικό όργανο της Super League επέβαλε απαγόρευση εισόδου για 15 ημέρες στον Μανόλο Χιμένεθ. Έτσι ο 53χρονος Ανδαλουσιανός τεχνικός της Ένωσης δεν θα είναι στον πάγκο στις αναμετρήσεις με Πλατανιά (27/11), Λεβαδειακό (03/12) στο πρωτάθλημα και στο εκτός έδρας παιχνίδι Κυπέλλου με την Καλλιθέα στις 30 Νοεμβρίου στο φινάλε των ομίλων.

4294957


(Η στιγμή της αποβολής του Χιμένεθ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Η ανακοίνωση

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 11ης αγωνιστικής. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ, JIMENEZ J. MANUEL (προπονητή): «Βάσει των αναφερομένων στο από 19/11/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 19/11/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά του κ. JIMENEZ J. MANUEL.
Καθώς επίσης: «Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 37482/22-11-2017 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 23ης-11-2017, ημέρα Πέμπτη, και ώρα 14:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, σε δώδεκα (12) ώρες, κατ’ άρθρα 8 και 33 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών»: επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ. JIMENEZ J. MANUEL α) χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ και β) ποινή απαγόρευσης εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο για δεκαπέντε (15) ημέρες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ