ΣΠΟΡ

Champions League: Επεισόδια σε Μόναχο και Λισαβόνα (vid)

Champions League: Επεισόδια σε Μόναχο και Λισαβόνα (vid)
Επεισόδια στον κεντρικό σταθμό του Μονάχου με Γάλλους και Γερμανούς χούλιγκανς (φώτο αρχείου) Reuters

Μόνο ήσυχη δεν ήταν η παραμονή των αγώνων του Champions League σε Μόναχο και Λισαβόνα, με επεισόδια που δημιούργησαν ομάδες χούλιγκανς της Παρί Σεν Ζερμέν στον κεντρικό σταθμό της Βαυαρικής πρωτεύουσας, αλλά και ούλτρας της Βασιλείας σε μπαρ της Πορτογαλικής πρωτεύουσας.

Τα σοβαρότερα επεισόδια έλαβαν χώρα στον κεντρικό σταθμό του Μονάχου, όταν συνεπλάκησαν περίπου 60 φανατικοί της Μπάγερν και της Παρί σεν Ζερμέν, το βράδυ της Δευτέρας, παραμονή του αγώνα των δύο ομάδων για την 6η αγωνιστική του Champions League, και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις συμπλοκές πήραν μέρος και ούλτρας της Μπορντό (!), που είναι αδερφοποιημένοι με εκείνους της Μπάγερν και πήγαν να συνδράμουν σε βοήθειά τους. Ένας Γάλλος οπαδός οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι, 30 ακόμη ανακρίθηκαν από τις Γερμανικές Αρχές, ενώ και 3 Γερμανοί συνελήφθησαν για κατοχή όπλων. Σε λίγη ώρα, αναμένεται να βρεθούν στο Allianz Arena περισσότεροι από 4.000 φίλοι της ΠΣΖ.

Έσπασαν μπαρ στη Λισαβόνα

Μεθυσμένοι οπαδοί της Βασιλείας, δημιούργησαν και εκείνοι επεισόδια σε μπαρ της Πορτογαλικής πρωτεύουσας και συνεπλάκησαν με ανθρώπους της ασφάλειας των μαγαζιών.

Για λίγα λεπτά επικράτησε χάος στην περιοχή, με τις "αντίπαλες παρατάξεις" να χρησιμοποιούν και καρέκλες για πολεμοφόδια. Η Βασιλεία αντιμετωπίζει απόψε την Μπενφίκα, κυνηγώντας την 2η θέση του Α ομίλου.

13801729


(Επεισόδια στη Λισαβόνα δημιούργησαν οι ούλτρας της Βασιλείας - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / BARBARA GINDL)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ