ΣΠΟΡ

FIA: Ξανά πρόεδρος ο Τοντ

FIA: Ξανά πρόεδρος ο Τοντ
Για τρίτη φορά πρόεδρος στη FIA ο 71χρονος Ζαν Τοντ ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ETIENNE LAURENT

Ο Ζαν Τοντ επανεξελέγη πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), συνεχίζοντας για τρίτη διαδοχική θητεία στον θώκο παρά το γεγονός ότι βρίσκεται ήδη σε ηλικία 71 ετών.

Από το 2009 όταν και διαδέχθηκε τον Μαξ Μόσλεϊ, ο Ζαν Τοντ είναι ο «Νο1» άνθρωπος σε ό,τι αφορά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς είναι πρόεδρος της FIA και θα συνεχίσει να είναι μετά τη νέα εκλογή του ως τα τέλη του 2021. Ο 71χρονος Γάλλος, υπήρξε στο παρελθόν οδηγός αγώνων ενώ ήταν διευθυντής της ομάδας της Ferrari από το 1993 ως το 2004 όταν και έγινε διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Στη θέση αυτή έμεινε ως το 2008 και το 2009 ανέλαβε την προεδρία της FIA.

18799801

Ο Ζαν Τοντ στην παρουσίαση της ομάδας F1 της Alfa Romeo Sauber . Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/MATTEO BAZZI

Ο Τοντ είναι ο ένατος πρόεδρος στην ιστορία της FIA και η επανεκλογή του ήρθε ομόφωνα στη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας που έγινε στο Παρίσι. Μάλιστα, δεν υπήρξε αντίπαλος να διεκδικήσει την προεδρία και οι αρχαιρεσίες έγιναν δια ανάταση χειρός και δια βοής. «Είναι ευχάριστο να έχουμε τέτοια παγκόσμια υποστήριξη. Το βλέπω αυτό ως μια επικύρωση της κατεύθυνσης που έχει πάρει η FIA υπό την ηγεσία μου και ως ενθάρρυνση να συνεχίσουμε το πρόγραμμα που έχουμε ακολουθήσει τα τελευταία οκτώ χρόνια», είπε σχετικά μετά την εκλογή του ο πρόεδρος της FIA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ