ΣΠΟΡ

«Χάλκινος» ο Μπακοχρήστος (vid)

«Χάλκινος» ο Μπακοχρήστος (vid)
Twitter/@Para Powerlifting

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος που ήταν «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης στο Ρίο το 2016, κατέκτησε την 3η θέση και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών σε πάγκο που γίνεται στο Μεξικό.

Ο Έλληνας πρωταθλητής στην κατηγορία -54 κιλών με επιτυχημένη προσπάθεια στα 170 κιλά, κατάφερε να βρεθεί στον βάθρο των νικητών, με τον Νιγηριανό Ρόλαντ Εζουρουΐκε να είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής και τον Μπιν Αν Ενγκιουέν από το Βιετνάμ να παίρνει τη δεύτερη θέση.

Ο Κωνσταντίνος Δήμου από την πλευρά στα υπερβαρέα, έφτασε κοντά στο μετάλλιο αλλά δεν κατάφερε να το κατακτήσει. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε δύο έγκυρες προσπάθειες στα 222 και 229 κιλά, όμως δεν κατάφερε να σηκώσει τα 236 κιλά (το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ ήταν 230 κιλά από το εφετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα), με αποτέλεσμα να μείνει τέταρτος. Να σημειωθεί ότι την τρίτη θέση στην κατηγορία των +107 κιλών πήρε ο Ιορδανός Ελσεμπλί με 235 κιλά.

Τέλος, ο Αναστάσιος Μπάος ήταν 5ος στο β` γκρουπ των -97 κιλών με 181 κιλά (στην πρώτη προσπάθεια), ενώ είχε δύο άκυρες στα 185 κιλά. Κατέλαβε την 14η θέση στη γενική κατάταξη με την ολοκλήρωση και των τριών γκρουπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ